Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Bert Karlsson om ATG:s sommarlåt: “Bra på riktigt!”

Som en del av kampanjen för Sommartravet släpper gruppen The Dreamers en specialskriven “kampsång”. Första spelningen sker 9 juli på Halmstadtravet, men den som inte kan hålla sig kan redan nu lyssna via Spotify.  Text och musik: Thomas G:son.

ATG har tidigare prisats för sina reklamfilmer med minihästen “Vinnie” och nu bygger man vidare på drömkonceptet.

Och den här gången är det, precis som ATG:s senaste reklamfilm hintar om, musiken som sätts i fokus. Den nya låten ska spelas runt om på landets travbanor under Sommartravets åtta tävlingsdagar

– “Ingen dröm är för stor” förmedlar känslan av att alla kan vinna, säger Thomas G:son, låtens upphovsmakare.

Han utvecklar:

– Jag ville skriva en låt som förenar människor på samma sätt som de riktigt stora internationella sportevenemangen och tycker vi har hittat helt rätt sound.

Sommartravet lockar nya till travbanorna

I fjol lockade sommartravet många nya besökare till landets travbanor, där framförallt familjerna är en viktig målgrupp.

I år vill arrangörerna öka gemenskapen och ta folkfesten utanför de lokala banorna. Målet är att sprida engagemanget över hela Sverige.

– Sommartravet är en unik upplevelse som engagerar människor i alla åldrar. Precis som i fotbollen och hockeyn ser vi familjer, vänner och nyfunna bekanta som samlas för en stund av underhållning och bra sport. Vinnarlåten ger den där lilla extra kryddan till upplevelsen berättar Pontus Gille, projektledare för Sommartravet.

Lyssna på Spotify: Ingen dröm är för stor

Bert Karlsson: “Jag är övertygad om att den kommer att slå”

Och det är inte bara låtskrivaren själv, The Dreamers och Sommartravets projektledare som tror på melodin. Även Bert Karlsson lovordar trudelutten:

– Till skillnad från EM-låten är den här bra på riktigt. Den är lätt att sjunga med i och jag är övertygad om att den kommer att slå, kommenterar den profilerade entreprenören från Skara.

Sommartravet inleds 7 och 9 juli i Halmstad och avslutas 6 augusti i Rättvik.

Gå till Start