Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Betsson lanserar nytt sportspel: Emperor

Betsson lanserar ett nytt spelsätt på sport. Spelet, som heter Emperor, är ett socialt turneringsspel som nu blir tillgängligt för dotterbolaget Betsafes kunder.

Emperor är ett turneringsspel där spelaren tävlar mot andra genom att förutsäga händelser under matchernas gång, och där spelarna tävlar mot varandra för att vinna de prispengar som ligger i potten.

Upplägget är inte olikt BetUP, vilket Unibet lanserade i april tidigare i år.

– Vi har sett en ökad efterfrågan på spel som engagerar spelarna under matcherna, därför lanserar vi fotbollsversionen av Emperor i samband med Euro 2016. Jag är övertygad om att det kommer förstärka upplevelsen för våra kunder, säger Jesper Svensson, Chief Commercial Officer, Betsson Malta.

I linje med strategin för Betsafe

Emperor finnas tillgänglig för spelare på Betsafes huvudmarknader; Storbritannien, Sverige, Norge och Finland.

– Detta initiativ ligger i linje med Betssons dotterbolags strategi att ligga i framkant i att tillhandahålla innovativa mobila kundupplevelser. Våra dotterbolag har nu utvecklat 24 unika mobila applikationer, säger Ulrik Bengtsson, vd för Betsson AB.

Den första versionen av Emperor kommer att innehålla matcher i fotbolls-EM, men kommer utökas med fler matcher och innehåll när de större ligorna startar i höst.

Mobilapplikationen finns tillgänglig för iOS och Android.

Gå till Start