Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

RF tar avstånd från SHL:s samarbete med NordicBet

Tidigare i dag blev det officiellt att SHL, den högsta ligaorganisationen i svensk ishockey, tecknat samarbetsavtal med Betsson-ägda varumärket NordicBetBjörn Eriksson, ordförande för Riksidrottsförbundet, berättar nu att RF tar tar avstånd från ligans samarbete.

– Det är enligt svensk lag förbjudet att göra reklam för spelbolag som inte har tillstånd att verka i Sverige, vilket NordicBet inte har, kommenterar Björn Eriksson.

Han fortsätter:

– Lagen är tandlös, men likväl ska lagen följas. Därför tar RF avstånd från SHL:s samarbete med NordicBet.

Björn Eriksson är förvånad

Som The Gambler Magazine rapporterat flitigt om sker just nu en utredning om vilken typ av licenssystem Sverige ska rekommenderas att införa. Håkan Hallstedt, som leder utredningen, ska lämna fram sitt förslag senast den 31 mars kommande år.

Björn Eriksson är förvånad över att SHL:s samarbete med NordicBet presenteras just nu.

– Jag är mycket förvånad över att detta kommer nu. Vi har en tät dialog med idrottsförbunden, inte minst Svenska ishockeyförbundet med anledning av att regeringen gett utredaren Håkan Hallstedt i uppdrag att ta fram ett förslag på en modell som ska möjliggöra för utländska bolag att lagligt verka i Sverige, säger Björn Eriksson.

”Utgår från att SHL ställt krav”

Igår kunde The Gambler Magazine berätta om att Riksidrottsförbundet, tillsammans med bland andra Svenska Spel, lämnat in ett förslag till utredningen gällande problemen med matchfixning.

– Matchfixing är ett av de största hoten mot idrotten och måste motverkas på alla sätt som går. Studier visar att spel på enskilda moment i matcher och låga serier ökar riskerna för matchfixing.

För första gången uttrycker nu även Björn Eriksson och Riksidrottsförbundet skarp kritik riktat direkt mot ett namngett spelbolag.

– Dessvärre är NordicBet ett av de bolag som inte erbjuder spel på idrottens förutsättningar genom att till exempel ha spel på division 5-fotboll. Därför utgår jag från att SHL har ställt krav på att NordicBet inte ska erbjuda den typen av spel som en del av samarbetet, avslutar Björn Eriksson, Riksidrottsförbundets ordförande.

NordicBets sponsoravtal med SHL sträcker sig över 2 år med option på förlängning.

Det är i skrivande stund oklart vad RF:s ställningstagande innebär i praktiken. Prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev för att garanterat få senaste nytt först av alla.

Gå till Start