Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG Live kommer i ny iPhone-app

ATG lanserar en egen app för ATG Live till iPhone. Appen ger snabb tillgång till bland spelbara startlistor, resultat och livesändningar. Men framförallt gör applikationens navigering att det blir enklare att spela på enloppsspel, menar spelbolaget.

Per Tellander, affärsutvecklingschef på ATG, kommenterar:

– Vi vill erbjuda Sveriges mest engagerande mötesplats för spel, och en lika häftig spelupplevelse. Nu är det alltså smidigt att följa våra livesändningar – oavsett vilken plattform du använder.

Han fortsätter:

– En förbättrad användarupplevelse i mobiler och surfplattor har funnits i våra planer ända sedan vi började utveckla nya atg.se.

Syftet: Snabbare och mer direkt spel

Applikationen är i första hand anpassad för att följa spelbolagets livesändningar och spel på Vinnare, Plats, Tvilling, Trio och Komb.

– Poängen med appen är att göra spelet på mobiler och surfplattor snabbare och mer direkt, framförallt enloppsspel. Spelaren kommer direkt in till startlistan för nästa lopp och livesändningen kan spelas upp samtidigt som man tittar igenom startlistan, berättar Per Tellander.

För att kunna välja separata sändningar för varje bana samt ta del av lopparkivet, krävs att man som ATG-kund har ett Live Premium-abonnemang. Övriga funktioner är inbyggda, det vill säga gratis efter nedladdning.

Har en egen innovationsgrupp

ATG Live-appen är framtagen av ATG:s innovationsgrupp ”ATG X-Labs”, som enligt spelbolaget bygger på Facebooks färska React Native-teknik. En teknik som ger möjligheten att använda samma utvecklingsteam för webb- och apputveckling.

– ATG X-Labs är en sektion inom Affärsutveckling som skapar modernare spelupplevelser, beskriver ATG.

En Android-version av applikationen är under utveckling.

Gå till Start