Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Dregen upp mot tungviktsboxaren Robert Helenius i Paf Poker Challenge

Svenske rockstjärnan Dregen möter den finländske tungviktsboxaren Robert “The Nordic Nightmare” Helenius i årets upplaga av pokerturneringen Paf Poker Challenge. Enligt oddsen kommer Dregen gå på knock i matchen mot den två meter långa och 112 kilo tunga finländska mardrömmen.

Oddset att den inbitne pokerentusiasten Dregen når en bättre slutplacering än Robert Helenius i Paf Poker Challenge 2016 uppgår för närvarande till 1.72. Motsvarande odds uppgår till 2.00 för Robert Helenius.

– Utöver musiken så har jag egentligen bara tre stora hobbies: poker, fiske och konst. Jag tror att Paf Poker Challenge kommer gå bra för mig, det har rullat på fint på sistone i pokern, säger Dregen.

”Poker för mig är avkoppling”

Dregen som till vardags spelar gitarr i rockgruppen Backyard Babies, och innan dess i det numera nedlagda legendariska bandet The Hellacopters, uppger att han varit på Åland ett par gånger tidigare. Bland annat för att uppträda på de lokala festivalerna Rockoff och Fishbait. Men några planer på att satsa fullt ut på pokern har han inte än.

– Poker för mig är avkoppling, precis på samma sätt som fiske. Man är i sin egna bubbla liksom. Och sen har ju jag världens bästa yrke redan, och det jobbar jag med dygnet runt, säger Dregen.

Den finländske tungviktsboxaren Robert Helenius som också är klar för Paf Poker Challenge skrämmer inte en självsäker Dregen.

– Jag går med största sannolikhet längre än Helenius. Boxare har nog sämre tålamod än fiskare, säger Dregen med ett leende på läpparna.

Över 100 000 euro i prispotten

Trots att en vecka återstår till Paf Poker Challenge 2016 är omkring 70 pokerspelare från hela Europa redan anmälda till turneringen som är öppen för maximalt 200 deltagare.

– Vi vill att Paf Poker Challenge ska upplevas som något unikt i pokervärlden där god stämning och gemenskapen sätts i fokus. Därför har vi liksom tidigare år satt ett tak på maximalt 200 deltagare i syfte att kunna skapa en familjär stämning och samtidigt kunna erbjuda en bra turneringsstruktur under tre fantastiska dagar på Pafs hemmaplan Åland, säger Johan Mattsson, tävlingsledare för Paf Poker Challenge.

Liksom tidigare år är den totala prispotten i huvudturneringen minst 100 000 euro.

Gå till Start