Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Lennart Käll: “Tack för allt stöd”

Det var på onsdagsmorgonen den 13 april som Svenska Spels vd Lennart Käll stoppades i sin bil på väg till jobbet. Han hotades av en pistolbeväpnad man som krävde spelbolags-vd:n på stora summor pengar. Lennart Käll skriver nu ett blogginlägg efter händelsen.

Han inleder blogginlägget:

– Som media rapporterat om råkade jag i onsdags morgon ut för ett överfall på väg till jobbet. En omskakande händelse jag inte önskar att någon människa ska behöva uppleva och som jag var helt oförberedd på.

Vidare skriver Lennart Käll bland annat att han, motvilligt, kommer göra vissa förändringar i sina dagliga rutiner.

– Som vd för Svenska Spel är jag en publik person, men jag har alltid strävat efter att leva mitt liv så normalt som möjligt. Den här händelsen har gjort mig mer medveten om att man som offentlig person befinner sig i en utsatt position. Jag kommer att behöva göra vissa förändringar, men så långt det är möjligt tänker jag försöka leva som innan. Jag blickar framåt, inte bakåt, berättar Lennart Käll.

Fd. rikspolischefen: “Han har rubbat deras ritningar”

Riksidrottsförbundets ordförande, Björn Eriksson, arbetade under flera år som rikspolischef.

– De stoppade hans bil, anklagade honom för saker och ska enligt uppgift ha krävt honom på en stor summa pengar. Sedan ska de ha lagt beslag på hans plånbok, kreditkort och telefon innan de försvann därifrån, beskriver Björn Eriksson vad han känner till från händelsen, till Expressen.

Expressen: Vad var det som de här människorna riktade för anklagelser mot Lennart Käll?

– Min gissning är att det rimligtvis har att göra med att han har rubbat deras ritningar. Och då handlar det om hur Svenska spel och hela branschen fungerar – och det rimmar inte med matchfixning, säger Björn Eriksson.

Lennart Käll däremot ber om förståelse för att händelsen inte ska förstoras upp eller spekuleras för vilt kring.

– Jag vill inte bidra till ytterligare spekulationer i media. Det pågår en polisutredning och jag är övertygad om att vi kommer att få svar på alla frågor i sinom tid. Jag väljer därför att inte kommentera händelsen annat än genom detta blogginlägg, avslutar han i sitt inlägg.

Gå till Start