Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Unibet lanserar BetUP

Unibet lanserar den nya spelformen ”BetUP”. Spelet är enligt spelbolaget ett helt nytt sätt att spela på direktsända sportevenemang, där spelaren får delta i en turnering och svara på frågor om vad som kommer hända härnäst i matchen.

BetUP är en form av frågesport som pågår live under en direktsänd fotbollsmatch. Spelaren får frågor med svarsalternativ om vad som kommer att hända i matchen härnäst.

– Spelet erbjuder en öka kundupplevelse, berättade BetUP-grundaren Tamir Berler från Commologic, under ICE 2016.

Han fortsatte:

– Vår produkt är ett mjukare underhållningsspel, i kontrast till de ”typiska” spelapparna du hittar hos ett spelbolag. BetUP är framförallt riktat mot en yngre sportintresserad målgrupp, de nöjesspelare som är svåra att konvertera till andra spel och som söker en second-screen-upplevelse som är sömlös, intuitiv och rolig.

Skandinavien en av de första marknaderna

Unibet BetUP lanseras först i Skandinavien, Nederländerna, Belgien och Storbritannien med möjlighet att spela på de stora fotbollsevenemangen. Spelbolaget meddelar att fler sporter kommer att läggas till inom kort.

– BetUP är den första spelprodukten i sitt slag och den förhöjer verkligen spänningen när man tittar på en fotbollsmatch, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet Sverige.

Han fortsätter:

– Trenden med second screen, att till exempel spela live eller att kommentera matchen i sociala medier, är mycket starkt just nu och där passar BetUP perfekt.

”Ett spel med låg insats”

Varje turnering har en garanterad prispott, som kan bli större beroende på hur många spelare som deltar i turneringen.

– BetUP är ett spel med låg insats och möjlighet att vinna stort som är spännande för både nybörjare och erfarna spelare. Spelet är en rolig och fartfylld utmaning där det gäller att vinna genom en kombination av tur och skicklighet, avslutar Jonas Nilsson.

Som spelare kan man välja att vara med och spela genom hela matchen, eller bara i någon av halvlekarna. Speltjänsten finn både som gratisspel och spel med insatser.

Gå till Start