Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Emma Green och Khaddi Sagnia ambassadörer för Eldsjälsgalan

Att hylla eldsjälar kan vi väl aldrig få nog av? Inte i spelbranschen i varje fall. Folkspel knyter till sig friidrottarna Emma Green och Khaddi Sagni som ambassadörer för Eldsjälsgalan och “Årets Eldsjäl”.

En jury tar fram fyra finalister i fem kategorier som alla sedan kan läsa om, och rösta på. Vinnarna får dels egna prispengar, men har även chans att få större stöd till sin förening.

– Utan alla de ideella krafter som har ställt upp inom klubben, hade jag inte varit där jag är idag, säger höjdhopparen Emma Green, som hoppas kunna ge tillbaka lite genom att bli ambassadör för Årets Eldsjäl.

Kategorierna för nomineringar är integration, hälsa, kamratskap, ledare samt en öppen klass.

Eldsjälar ger Sverige ett rikt föreningsliv

Folkspels vd, Hans Sahlin, understryker eldsjälarnas betydelse i svensk idrott.

– Det är mycket tack vare alla eldsjälar som vi har ett rikt föreningsliv idag. Ett föreningsliv som sammanför människor med olika bakgrund och ger dem ett sammanhang och en gemenskap. Vi vill genom att driva projektet Årets Eldsjäl under hela året lyfta fram och hylla alla de fantastiska eldsjälar som finns runt om i landet, berättar han.

Den första Eldsjälsgalan arrangerades 2007 och har sedan dess fortsatt varje år i Folkspels regi.

Kan bli värdar på galan

Längdhopparen Khaddi Sagnia är även hon ambassadör.

– Genom att vara ambassadör för Årets Eldsjäl vill jag visa att jag tycker detta är viktigt. Och vem vet – kanske blir det jag och Emma som står som värdar på Eldsjälsgalan. Det hade varit kul, säger hon.

Nästa Eldsjälsgala äger rum i mars nästa år.

Gillar du eldsjälar och vardagshjältar lästipsar vi om Betssons satsning “Äkta hjältar”, där bland andra Hanna Ljungberg, Christian Olsson, George Scott och Sanna Kallur är ambassdörer.

Gå till Start