Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Tipstjänsten Football Utd planerar internationell satsning och speltips på fler sporter

För fyra år sedan lanserade Unibet-grundaren Anders Ström, Stefan Lundborg och en rad andra kända spelansikten speltipstjänsten Football Utd. Tjänsten utmärkte sig bland annat genom att alla föreslagna spel läggs på riktigt – och framgången har kommit i takt med det bibehållna fokuset på redaktionellt innehåll.

Vid lanseringen beskrev Football utd möjligheterna som stora, bland annat på grund av den “fragmenterade” marknaden för speltips.

– Den snabba tillväxten, allt effektivare distributionskanaler och de sociala nätverken har medfört att det nu finns helt nya förutsättningar för hur ett speltipsföretag kan byggas upp. Football Utd:s affärskoncept bygger på att utnyttja dessa faktorer till fullo för att bli den ledande marknadsplatsen för speltips på sportspelsmarknaden, kommunicerade man i lanseringen.

Passerat 11 000 medlemmar

Entreprenören och spelprofilen Anders Ström, som även är en av företagets tipsters, underströk möjligheterna:

– Allt talar för att online betting kommer att fortsätta öka de närmaste åren i takt med att man lättar på spelregleringen i många länder, berättade han när tjänsten lanserades inför fotbolls-EM 2012.

Informationen och communityn lanserades som en betaltjänst, men anpassades för ungefär ett år sedan till att bli helt gratis.

Nyligen passerade Football Utd 11 000 medlemmar – och redaktionellt har formatet vuxit med allt från podcast till samarbeten med bland andra Unibet, Betsson och Eastbridge.

The Gambler Magazine tog kontakt med Football Utd för att ta reda på varför tjänsten blivit så populär.

Peter Langemar, operativt ansvarig på Football Utd, varför startades Football Utd?

– Vår grundare har en stark historik som tipsentreprenör och samlade ihop ett antal duktiga spelare kring konceptet att dela seriösa speltips från professionella spelare, spel placerade för riktiga pengar. Och framförallt ha möjlighet att mäta resultatet på de placerade spelen.

Varför tror du tjänsten blivit så populär?

– Grunden till att skapa intresse för vår tjänst är att ha tipsters som visar goda resultat. Sedan var vi först ut med detta koncept, och är nu ledande på livebetting-tips i mobilen.

Peter Langemar menar också att den redaktionella ambitionen gör tjänsterna än mer uppskattade.

– Vårt redaktionella material, så som podcasten Spelpodden, videomagasinet Av Spelare För Spelare samt våra initierade krönikörer håller hög kvalitet. Det uppskattas av våra medlemmar.

En annan grundsten, menar Peter Langemar, är att speltipsen är lagda “på riktigt”.

– Det är viktigt för oss att alla spel som presenteras är “certifierade”, det vill säga spel lagda för riktiga pengar. Alla postade spel är automatiskt hämtade direkt från respektive spelbolag. För trovärdighetens skull. Våra medlemmar får följa professionella spelares tankar och speltips, berättar han.

Planerar internationell satsning och fler sporter

Förutom ambitionen att leverera de bästa spelförslagen och hålla en hög redaktionell nivå har man även lagt mycket krut på att göra tjänsten användarvänlig. Bland annat med en rad guider (exempel här).

– Vi har försökt göra tjänsten så enkel som möjligt med en stilren design som gör det enkelt att navigera på sajten samt i apparna. En starkt bidragande orsak till nuvarande antalet medlemmar är att vi i mars 2015 tog steget över från betaltjänst till att vara gratis vilket har tagits emot mycket positivt.

Efter vad Peter Langemar beskriver som en “startup-period” ser man nu fram mot att ta Football Utd till nästa nivå. I planerna finns bland annat en utökad internationell satsning samt breddning av antalet sporter som deras tipster erbjuder speltips till.

– Vi har planer på att utöka vår engelska tjänst med krönikor och nyhetsbrev. Vi för interna diskussioner om att erbjuda tips på fler sporter. Vi har sedan tidigare speltips på fotboll och amerikansk fotboll men kan fr.o.m idag även erbjuda spel på ishockey.

Planerar ni något särskilt inför sommarens EM?

– Vi kommer självklart ha extra fokus på sommarens fotbollsmästerskap men grunden i Football Utd är att vi alltid skall ha speltips tillgängliga. För en sportspelare är grindandet vecka efter vecka A & O.

Till sist öppnar Peter Langemar dörren för duktiga spelare som vill ansluta sig till systemet som spelrådgivare.

– Ambitionen är att starta samarbete med ännu fler tipsters som kan ge våra besökare positiv vägledning i spelandet. Så spelare/tipsters som anser att de kan prestera ett bra resultat hos Footballutd.com är välkomna att kontakta oss för framtida samarbete.

Den som vill testa sina vingar som spelrådgivare/tipster hos Football Utd hittar kontaktuppgifter här.

Gå till Start