Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Storslam för svenskbekantingarna på International Gaming Awards

Under veckans spelmässa i London utnämndes flera aktörer med svenskanknytning till kategorivinnare av International Gaming Awards. Bland annat så plockade Betsson-vd:n Pontus Lindwall hem titeln “Outstanding Contribution” för sitt arbete i spelbranschen.

Förutom att ha tagit Betsson dit de är idag var Pontus Lindwall med och grundade Net Entertainment. Ett långvarigt arbete i branschen belönades nu alltså med galans hederspris.

Sverige dominerar spelbranschen

Mr Green blev utnämnd till Mobile Operator of the Year, i konkurrens med bland andra Betsafe, LeoVegas och Unibet.

– Det är oerhört glädjande att Mr Green utnämns till Mobile Operator of the Year, särskilt med tanke på konkurrensen i branschen. Vi ser det här som ett kvitto på att vår nya mobilsatsning som lanserats under hösten är i världsklass och uppskattas av marknaden, kommenterar Mr Greens vd Per Norman.

Bland övriga kategorivinnare kan nämnas att Unibet tilldelades prestigepriset Social Responsible Operator, PokerStars blev Online Poker Operator of the Year och LeoVegas prisades som Online Casino Operator of the Year.

Net Entertainment kammade hem Slot Provider/Supplier Product of the Year.

Storslam för Cherry

Cherrygruppen var ordentligt i ropet och kunde lämna International Gaming Awards med inte mindre än tre vinnare.

Cherry utnämndes till ”Online Gaming Operator of the Year” för tredje året i rad, EuroLotto vann pris som årets lotterioperatör och Yggdrasil blev utnämnt till iGaming Software Supplier of the Year.

– Det är fantastiskt roligt att få detta utnämnande, speciellt då vi har jobbat hårt för att kunna erbjuda våra spelare bästa möjliga spelupplevelse, kommenterar Eurolottos chef Helen Taylor.

Cherrys vd, Fredrik Burvall, var självklart nöjd med galan:

– Detta är fantastiskt roligt och vi är både glada och stolta över att vinna så många kategorier. Det är ett fint betyg och erkännande för alla teamen som jobbat så intensivt det senaste året. Tillväxten för vår verksamhet online har varit stark första tre kvartalen 2015 och vi är fast förvissade om att fortsätta detta arbete framöver, meddelar Fredrik Burvall.

Samtliga vinnare på galan finns listade här.

Gå till Start