Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Sofia Krigsman går från politiken till spelbranschen

Hon arbetade under flera år som politisk sakkunnig inom Alliansregeringen och även som stabschef hos den förra regeringens försvarsminister Karin Engström. Erfarenheterna från politiken har nu Sofia Krigsman tagit med sig till Novamedia, som driftar bland annat Postkodlotteriet.

Sofia Krigsman deltog på The Gambler Magazines Spelfrukost och vi blev lite nyfikna på kopplingarna mellan politiken och spelbranschen.

Vad är dina första intryck/medtag av branschen så här långt?

– Precis som i politiken har jag många kollegor som drivs av att göra skillnad och vill bidra till en bättre värld, berättar Sofia och fortsätter:

– Detta tillsammans med att arbeta med underhållning gör branschen speciell. Ibland förenas dessa två delar i en aktör, som på Novamedia, vilket jag tycker är mycket spännande.

Sofia Krigsman
Sofia Krigsman, Senior Advisor Public Affairs, Novamedia/PostkodLotteriet (Foto: Jenny Nilzon)

Sofia är fortfarande verksam inom politiken, om än “bara” på lokal nivå, som vice ordförande för Moderaterna Lidingö.

– Vi är glada att vi kunnat knyta Sofia Krigsman till oss. Hennes kunskaper, erfarenheter och personliga driv blir viktiga, inte minst nu när spelmarknaden ska omregleras, kommenterade Jenny Nilzon, chef för politics & licenses på Novamedia.

Viktiga frågor: Den ideella sektorn och olika spelformers risker

På frågan vad Sofia Krigsman tycker är av extra viktigt för Novamedia/PostkodLotteriet i omregleringsarbetet lyfter hon fram den ideella sektorn.

– Det viktigaste är att vi får en omreglering som även i framtiden säkrar intäkter till den ideella sektorn och tar hänsyn till olika spelformers risk för spelberoende.

Novamedia Sverige AB ingår i holländska Novamediakoncernen som har utvecklat postkodlotterikonceptet. I Stockholm har man omkring 200 anställda.


Gå till Start