Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Hallstedt: ”Tråkigt att inbjudan till dialog ses som beslut att stänga nätet”

Spelbranschen har varit i ropet de senaste dagarna och starten på buzzet finns i den här artikeln där Bahnhofs vd går i taket över att spelutredare Håkan Hallstedt kontaktat honom i syfte att sondera terrängen inför rekommendationerna om den nya spelmarknaden – och därmed det främjandeförbud som följer med den.

I spelutredarens mejl till internetleverantörerna nämns ordet ”IP-blockering” (eftersom det var uppe i 2008 års spelutredning).

Ordet gav omedelbart utslag hos en rad medier, som menade att nu, nu vill minsann farbror staten (och Håkan Hallstedt explicit) censurera Internet.

Men vän av ordning gäspade förstås, eftersom inga nya uppgifter tillkommit sedan civilministern berättade om utredningen i höstas.

hhallstedt_

Vad är nytt?

The Gambler Magazine uppmärksammade då intervjun med Ardalan Shekarabi under rubriken IP-blockeringar av spelbolag ska utredas.

Och det var alltså i september.

– Det nya är att det tar konkret form. Nu är vi kallade till möte och planerna mer handfast obehagliga, skriver Jon Karlung, vd på Bahnhof.

Utredningsdirektiven styr Hallstedt

 Mikael Pawlo, en av grundarna till kasinobolaget Mr Green, skriver:

– Personligen tror jag man alltid bör undvika blockering, samtidigt måste systemet skapa förutsättningar för maximal kanalisering så ”de skötsamma” inte bestraffas.

Håkan Hallstedt själv uttryckte det så här i en annan konversation under helgen:

– I mina utredningsdirektiv står att jag ska titta på detta. Tråkigt att inbjudan till dialog ses som beslut att stänga nätet.

Lyssna på intervjun med civilminister Ardalan Shekarabi här nedan.

Gå till Start