Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Lanseringsdatum klart för ATG:s Boost

Som The Gambler Magazine i höstas kunde avslöja via ett läsarmejl lanserar ATG ett turbaserat tilläggsspel till V75. Spelet, som har namnet Boost, lanseras lördagen den 13 februari.

Varje vecka spelar omkring en halv miljon spelare på V75. Med en omsättning på över 4,6 miljarder kronor, en tredjedel av ATGs omsättning, är V75 större än de många andra populära spel, så som Postkodlotteriet, Oddset, Triss och Lotto.

Lästips: Spelmarknaden i siffror

Största nyheten i spelets historia

Enligt ATG själva är lanseringen den största nyheten i V75:s historia, sedan lanseringen 1993.

V75 Boost ökar chanserna till de riktiga drömvinsterna. Vi är övertygade om att det extra spänningsmomentet kommer att gillas av både nya och inbitna travspelare, säger Sten Andersen, marknadschef på ATG.

Boost-spelet gör det möjligt för spelarna att kamma hem 100 gånger V75-vinsten.

Påverkar inte den traditionella V75-spelaren

Genom att välja till V75 Boost deltar spelaren, utöver ordinarie spel, i en dragning av ett slumpmässigt Boost-nummer. Tilläggsspelet kan öka vinsten rejält, upp till 100 gånger pengarna. V75 Boost är ett tillägg och påverkar inte spelet, spänningen eller vinsterna för den som fortsätter spela V75 som vanligt.

– De flesta av våra spelformer bygger på skicklighet. Nu ser vi att det är populärt att lägga till ett element av tur till skicklighetsspel för att oftare kunna nå de riktigt stora vinsterna, berättar Sten Andersen.

Han fortsätter:

– Att kunna erbjuda det på V75, ett av de största spelen i Sverige sett till både engagemang och omsättning, känns fantastiskt roligt, avslutar han.

v75 boost

Jan ”Hatten” Helander positiv till Boost

Spelprofilen Jan ”Hatten” Helander ser positivt på införandet av Boost:

– Jag ser detta lotteri som ett nödvändigt tillskott till övriga spel, och ger en möjlighet till högvinster på framförallt Harry Boy även vid favoritomgångar, således kommer möjligheter till utmärkt spelreklam förekomma och ge extra positiv effekt, skriver han på bloggen Gamblers vardag.

Han menar dock att det är synd att spelet inte är möjligt för V75 Tillsammans:

– Lotteriet går inte att spela genom filinlämning, vilket är förståeligt, enär den typen av system är tänkta att effektivisera matematiska vinstmöjlighet och därmed är ett lotteri inte adekvat för dessa spelare.

– Dock är det fel tänkt att inte kunna spela Boost på Tillsammans-lagen, enär detta är ett utmärkt spel för andelsbolag av den typen. Det är ett misstag som bör rättas till omgående, skriver Jan Helander.

Så fungerar Boost

Om man väljer att lägga till V75 Boost på sitt spel får man ett tresiffrigt ”Boost-nummer” på sin kupong.

Beroende på hur många rätt man får med sitt Boost-nummer multipliceras V75-vinsten tio eller hundar gånger.

  • 10 x pengarna på 7 rätt
  • 100 x pengarna på 6 rätt
  • 100 x pengarna på 5 rätt

Vinner man inte på sitt V75-spel har man ändå chans att vinna i ”Boost-lotteriet”:

  • 500 kr om man har alla tre siffrorna rätt
  • 150 kr om de sista två siffrorna är rätt
  • 50 kr om den sista siffran i dragningen stämmer överens med din sista Boost-siffra
Gå till Start