Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Ladbrokes jättedeal närmar sig

Under sommaren 2015 kom fler och fler offentliga uppgifter om att Ladbrokes och Coral skulle gå samman och bilda Storbritanniens största spelbolag, något man försökte med redan för 18 år sedan. Men sedan dess har det sakta men säkert gått framåt – och sammanslagningen är nära.

Strax innan jul sålde Coral 130 bingohallar som en sista förberedelse för sammanslagningen. Försäljningen, som värderas till strax under 3 miljarder svenska kronor, är en del av nedmonteringen av Corals undervarumärke Gala – i syfte att underlätta för myndigheterna att godkänna den enorma affären.

– Skälet till att slå ihop Ladbrokes och Coral är skalbarheten, sa Greg Johnson, analytiker på Shore Capital, när ryktet började gå. Både intäkterna och lönsamheten kommer bli stor och därmed dess budget för marknadsföring. Förutsättningarna skulle vara mycket närmare William Hill, menade han.

Affären mellan Ladbrokes och Coral värderas av branschexperter till motsvarande 29 miljarder svenska kronor och skulle ge den nya aktören omkring 4 000 spelbutiker i Storbritannien. Siffran kan jämföras med William Hill som idag har 2 300 runt om i landet.

Fler sammanslagningar att vänta

Som The Gambler Magazine rapporterade om tidigare i veckan sker allt fler sammanslagningar i spelbranschen. Analytiker menar att en deal att vänta under året är den mellan svenskbolagen Unibet och Betsson.

The Gambler Magazines följare höll inte med analytikerna.
The Gambler Magazines följare höll inte med analytikerna.

I augusti meddelade irländska Paddy Power att man går samman med Betfair. Affären beräknas vara värd över motsvarande 62 miljarder svenska kronor och gör dem till en av världens absolut största spelaktörer.

Gala Coral checks out of bingo clubs ahead of merger

Fakta: Ladbrokes idag

Anställda
14 000
Spelbutiker Storbritannien
2 209
Spelbutiker Irland
196
Spelbutiker Nordirland
79
Spelbutiker Belgien
361
Spelbutiker Spanien
1 192
Aktiva spelare online
960 000

 

Gå till Start