Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Unibet genomför split av utgivna aktier

Unibet är en av Europas största noterade speloperatörer och är listade på Nasdaq Stockholm. Vid en extra bolagsstämma i mitten på december godkände aktieägarna en split av aktien (8:1). Syftet bör vara att dels underlätta och uppmuntra handeln, men även att få kursen mindre volatil.

unibetaktiekurs

Spelbolaget skriver i ett pressmeddelande:

“För att öka likviditeten och underlätta handeln i Unibet Groups svenska depåbevis föreslog styrelsen i Unibet Group plc split av de utgivna aktierna om 8:1 genom att bolagets aktiekapital om 28 764 630 aktier om nominellt 0,005 GBP vardera skall delas upp i 230 117 040 aktier om nominellt 0,000625 GBP vardera.”

Handelssymbolen för Unibets aktier är oförändrad (UNIB SDB) och första handelsdagen för den nya kursen var i måndags, den 4 januari.

Inom kort presenterar The Gambler Magazine en sammanställning av de spelbolag som är noterade på den svenska börsen.

Gå till Start