Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

George Scott ny ambassadör för ”Äkta hjältar”

I slutet av november lanserade Betsson webb-tv-serien ”Äkta hjältar”, ett initiativ för att hylla och stötta idrottshjältar runt om i Sverige. I den första serien fick vi följa Sanna Kallurs och nästa stjärna att ansluta sig som ambassadör är boxningslegendaren George Scott.

I tre avsnitt får vi följa med George på en resa genom Sverige för att uppmärksamma personer som gör skillnad genom sitt engagemang för svensk idrott. Boxaren kommer att besöka och hylla hjältar från Storuman, Angered och Söderköping.

– George Scott är en fantastisk ambassadör för Äkta hjältar, säger Robin Olenius PR-chef på Betsson. Inte bara för att han har hjälpt till med att sätta Sverige på boxningskartan utan också för sitt nuvarande engagemang och arbete för utsatta ungdomar.

“Hade aldrig blivit världsmästare på egen hand”

Mer än hundra tips har samlats in på personer som bör belönas för sina insatser och nu uppmärksammas ytterligare tre hjältar som får oväntat besök av boxningslegendaren.

– Jag hade aldrig blivit världsmästare på egen hand eller den människa jag är idag utan allt ideellt engagemang inom idrotten, berättar George Scott. Jag är otroligt glad över att Betsson har gett mig möjligheten att få ge tillbaka och hylla några av dessa ‘hjältar’ som är ryggraden i svensk idrott.

Tre Äkta hjältar som hyllas av George Scott

I avsnittet får vi följa Helga från Angered som tränar unga tjejer från alla möjliga bakgrunder på Angered Boxing Club.

George hyllar Andreas från Storuman som är ordförande i armbrytarklubben Storuman Armsport. Han är en stor förebild för klubbens ungdomar.

Här hyllas Mark som driver boxningsklubben Gripen BK i Söderköping där många av kommunens unga och utsatta får träna.

Initiativet “Äkta hjältar” är en del av en långsiktig satsning från Betsson och serien fortsätter med nya sportprofiler som ska hylla, uppmärksamma och belöna hjältar runt om i landet. Nästa ambassadör presenteras den 18 januari.

Gå till Start