Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Oddsen: Det händer 2016

Till det nya året har Unibet satt odds på vad som kommer hända i nöjesvärlden, inom ekonomi och i världens politik. Vilka får barn under året? Vem vinner Melodifestivalen? Vad händer med reporäntan? Blir det nyval i Sverige? Kommer Donald Trump att bli president?

Här får du svaren – åtminstone enligt oddsen.

fireworks-80201_1920

Nöje

Vilka kändisar gifter sig i nästa år och vilka får barn? Vem vinner Melodifestivalen och vilka blir artisterna som är med i ”Så mycket bättre” och blir det någon från Norden som tar hem Nobelpriset i litteratur? Det och mycket mer har Unibets oddssättare svar på när de tar sig en titt i kristallkulan för 2016.

Inför det nya året är frågorna många. Unibet har satt odds på några av dem. Bland annat pekar oddsen på att nästa års vinnare av Melodifestivalen blir Ace Wilder, med Molly Sanden som tvåa.

– Vi tror att Ace Wilder, som kom tvåa i Melodifestivalen 2014 får sin stora revansch nästa år. Blickar vi utomlands pekar oddsen på att Spotlight tar hem utmärkelsen årets film under Oscarsgalan. Däremot är det inte mycket som tyder på att vi får en Nordisk vinnare av Nobelpriset, eller att Avicii ställer upp i Så mycket bättre, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Stadshus Stockholm

Ekonomi

Reporäntan väntas höjas, men bensinpriser och huspriser kommer inte att vara högre när 2016 summeras. Inte heller väntas något EU-land att lämna Euron som valuta och såväl Euron, som Dollarn och Pundet kommer att ligga på stabila nivåer nästa år. Det är några ekonomiska förutsägelser när spelbolaget Unibets oddssättare tar sig en titt i kristallkulan för 2016.

2015 är snart lagd till handlingarna och 2016 står för dörren. Inför det nya året har Unibet satt odds på några stora ekonomiska frågor. Bland annat förutspår oddsen att svenskt börsindex kommer att vara högre när nästa år summeras. Men även den svenska arbetslösheten spås gå upp. När det gäller aktuella bolag att börsintroduceras ligger företaget bakom den sociala nätverks och fotodelnings-applikationen Snapchat bäst till.

– Den svenska ekonomin såg relativt ljus ut när 2015 nu summeras. BNP-tillväxten steg och inflationen gick upp, samtidigt som vi fick en historiskt låg minusränta. Inför 2016 pekar oddsen på att ekonomin kommer att förstärkas med bland annat en högre Reporänta och en förstärkt börs, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

finans pengar

Politik

I november 2016 väljer USA en ny president, men förhandsspekulationerna har varit i gång sedan ett tag tillbaka. Unibet har tagit en titt i den politiska kristallkulan för 2016 och om oddsen får rätt blir USA:s nästa president en kvinna, närmare bestämt Hillary Clinton. Och även fast det inte är val i Sverige har Unibet också ett flertal odds på det svenska valet, bland annat går det att spela på om Miljöpartiet fortfarande är en del av regeringen i april nästa år samt om det blir nyval innan valet år 2018.

– Den amerikanska valfebern har redan kommit igång och spridit sig till Sverige. Spel på politik har blivit mycket populärt och oddsen har också visat sig vara träffsäkra. Just nu pekar mycket på att Hillary Clinton tar över presidentposten, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Hillary Clinton som demokraternas presidentkandidat spelas till oddset 1.05 och Clinton som USA:s nästa president ger 1.72 gånger pengarna. Närmaste utmanare väntas komma från Marco Rubio som är republikanernas favorit, strax före Donald Trump.

Utöver presidentvalet i USA väntas även Australien gå till parlamentsval. Liberal/Nationalistisk Koalition är oddsfavorit att ta hem valet till oddset 1.13.

Unibet har också odds på den svenska politiken och oddsen visar bland annat att vi har nyval att vänta, innan nästa planerade val år 2018. Att det blir nyval innan september 2018 ger oddset 1.65.

Gå till Start