Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Succé för BingoLottos Uppesittarkväll – 35 miljoner till svenskt föreningsliv

Vi var många som satt med en bingolott eller två på den traditionsenliga Uppesittarkvällen i TV4. Faktum är att med 2,7 miljoner sålda lotter slog Folkspel, som arrangerar BingoLotto, dessutom rekord. Lottförsäljningen genererade mer än 35 miljoner kronor till svenskt föreningsliv.

Bara Uppesittarkvällens spel genererade 35 miljoner kronor till det svenska föreningslivet, något som bara kan jämföras med spelets storhetstid på 90- och tidigt 00-tal.

– Fler än ofattbara 450 000 vinster har delats ut under kvällen, det är fler än 2 000 vinster per minut under programmet, meddelar Folkspel.

Trots vinstregnet kan Intresseklubben notera att The Gambler Magazine gick vinstlös från tre lotter.

140824_bingolotto_oldsberg_programbild

”Vuxit som lag och som enskilda individer”

Idrottsföreningarnas lottförsäljningar har även gett andra erfarenheter. Lisa Berge är idrottsförälder i Bergdalens IK P04:

– På tio timmar har vi sålt Uppesittarlotter och tjänat över 25 000 kr – P04 Bergdalens grabbar har lärt sig så mycket på aktiviteterna och vuxit som lag och som enskilda individer, kommenterar hon.

Även i Halland gick lottförsäljningen över förväntan.

– Det är första året vi säljer Uppesittarlotter. Jag är överväldigad över responsen från köpare. Att vi skulle sälja så här många lotter trodde jag aldrig, säger Staffan Sjöberg, Falkenbergs Innebandyklubb.

 Enligt spelbolaget fanns det minst en lott i vartannat hushåll runt om i landet.

Gå till Start