Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svensk handboll och Svenska Spel i nytt 3-årsavtal

Svenska Spel har varit huvudsponsor för svensk handboll i över ett decennium och ingår nu ett nytt 3-årigt huvudsponsoravtal med Svenska Handbollförbundet och Svensk Elithandboll.

I sitt pressmeddelande har Svenska Spel valt att inte kommunicera värdet på det nya sponsoravtalet, något man tidigare gjort med avtalen för HockeyAllsvenskan (48 Mkr), Ishockeyförbundet (121 Mkr), Bandyförbundet (13 Mkr), Innebandyförbundet (16,5 Mkr) och svensk fotboll (928 Mkr). Det tidigare avtalet med svensk handboll var värt omkring 27 miljoner kronor, även det på 3 år.

Uppdaterat: Enligt svenskhandboll.se är det ny avtalet värt 28,5 miljoner kronor.

svenskhandbolsvs

Genom det nya avtalet säkrar förbundet och elithandbollen de resurser som behövs för att fortsätta utveckla handbollen framåt och nå vad man kallar ”Vision 2017” – världsklass i allt som görs.

– Med det nya avtalet skapar vi förutsättningar för svensk handbolls utveckling och framtid på såväl landslags- som breddnivå. Tillsammans med Svenska Handbollförbundet för vi svensk handboll framåt, säger Lennart Käll, vd för Svenska Spel.

Bredd och mångfald i fokus

I Svenska Handbollförbundets handlingsplan Vision 2017 är målet inställt på att nå världsklass i allt som görs – både på och vid sidan av planen.

Vägen dit går genom ständigt utveckling av handbollen, ett arbete som förutsätter resurser.

– Svensk handboll är inne i en stark utvecklingsfas vad avser såväl den breda verksamheten som på elit- och landslagsnivå. Arbetet med bredd och mångfald parallellt med satsning på internationell toppnivå ges nu bra förutsättningar i och med det fortsatta samarbetet med Svenska Spel, säger Christer Thelin, vd för Svenska Handbollförbundet.

Sponsorpengarna möjliggör nya satsningar

Samarbetet mellan Svenska Spel och Svenska Handbollförbundet möjliggör bland annat följande inom handbollen:

  • Två heltidsanställda förbundskaptener.
  • Sex olika landslag – från junior till elitnivå.
  • Möjligheten för unga spelare att matchas mot lag i andra länder.
  • Intensifierat mångfaldsarbete vilket bland annat innebär utvecklad verksamhet för personer med funktionsnedsättning och utvecklingsstörning samt arbete med hbtq-frågor.

– Handbollen är en populär sport i Sverige och landslagen är väldigt omtyckta. Handbollsmästerskap är bland de största mediala idrottshändelserna i vårt land och Sverige är värd för dam-EM 2016 samt medarrangör av herr-EM 2020 och herr-VM 2023. Detta ger oss mycket bra förutsättningar för vårt samarbete och utvecklingen av svensk handboll framåt, avslutar Lennart Käll.

Lästips: Svenska Spel kan häva sponsoravtal om ”fel” land arrangerar mästerskap

https://www.youtube.com/watch?v=UvJxP6g6us8

Nytt sponsoravtal mellan Svenska Spel och Svenska Handbollförbundet säkrar fortsatt utveckling av svensk handboll

Gå till Start