Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Spelprofilen tilldelar ATG årets dumstrut

Niklas Borg har varit verksam i spelbranschen länge och värvades för en tid sedan till Football Utd som tipster och krönikör. Med gedigen erfarenhet från de flesta av spelbranschens hörn har han perspektiv på allt från sport-, häst- och pokerspel. Och årets dumstrut i Luciatåget, den vill han sätta på ATG.

I sin senaste krönika hos Football Utd skriver han bland annat om ATG:s önskade uppdelning av gröna och röda spel, där bland annat trav är grönt och poker/kasino är rött. Ett syfte med indelning skulle enligt Niklas Borg vara att fördela skattesatserna efter spelerbjudande om (när) den svenska spelmarknaden omregleras.

Niklas Borg skriver:

Man förkastade också andra branschaktörers strategi med gåvor och bonusar till kunder, som djävulens påfund. Fair enough, tycker jag, att man försöker kämpa för sin marknadsdel med näbbar och klor. Jag, till motsats från många andra, trodde också på deras ledning gällande den nya mjukvaran och mer moderna TV-sändningar i olika format.

Beslutet att införa spel på virtuella hästar tycker Niklas Borg inte i sammanhanget är så anmärkningsvärt, det är ett sätt att locka nya/fler kundgrupper, menar han. När spelbolaget däremot nyligen skickade ut SMS till sina kunder med erbjudande om gratisspel på spelformen reagerar han.

Att man ena dagen iklär sig Moder Theresas mundering och pratar om ekologiska spel och andra dagen står i svart hood och delar ut gratis spelsilar i spelbranschens gathörn, det frångår mitt förstånd. Hur tänkte man?! Ursäkta sig med att även andra bolag gör det, att det är så liten summa eller att man inte har några motkrav? Trovärdighet, ATG. Största misstaget man kan göra är att tro att ens kunder och övriga i branschen är korkade. Nu vet vi i alla fall vem som går med dumstruten i årets luciatåg. ”ATG var en stalledräng…”.

 

Eller. Dumstruten borde jag nog ha själv. Som haft förtroende för ATG, som branschaktör. Jag tycker inte tilltaget är ett slag under bältet, utan mer ett sorgligt tecken på att man saknar roder mot framtiden och ett nytänk för egen, unik, produkt. Travsporten går med en skatt på ett silverfat, men har gått vilse i skogen. Man borde nog ta in nya vägvisare…

Läs hela krönikan här hos Football Utd och följ Niklas här på Twitter

Gå till Start