Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

PokerStars får sportspelslicens i Danmark

pokerstars danmark

Julen närmar sig och för de danska spelarna finns det flera anledningar att fira in december. I slutet på veckan blev det nämligen klart att PokerStars har fått en spellicens för sportspel – och man tittar redan på möjligheterna att förlänga den till 5 år.

Danmarks motsvarighet till Lotteriinspektionen, Spillemyndigheden, har godkänt en sportspelslicens på ett år för PokerStars.

– Spel på nätet är ett spännande tidsfördriv för sportfantaster och ett sätt för dem att sätta sin passion och kunskap på prov mot och med vänner och andra fans, säger Eric Hollreiser, vice vd för företagskommunikation för Amaya, i ett pressmeddelande.

Men 1-årsdealen räcker inte för spelbolaget som säger sig vara intresserade av att söka en 5-årslicens.

– Vi är glada att kunna erbjuda sportspel under en licens som garanterar den lokala tillsynen av branschen och tillåter PokerStars att anpassa sin spelexpertis och höga krav på integritet, efterlevnad och säkerhet till danska spelarna.

Eric Hollreiser fortsätter:

– Detta främjar Amayas engagemang för ansvarsfull tillväxt av nätspel genom att stödja lokala föreskrifter som skyddar spelarna, och därmed skapar en livskraftig och konkurrensutsatt marknad och ger intäkter till respektive stat.

I början av 2017, då den svenska spelutredningen presenteras, får vi reda på om liknande licenser kan bli möjliga i Sverige.

Gå till Start