Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Företaget bakom de polisanmälda Europaspelet spelen förklarar

 

Som The Gambler Magazine rapporterat om tidigare har en rad olika spel (Garantispelet, Europaspelet, Superspelet och Supervinsten) polisanmälts av Lotteriinspektionen. Flera läsare har dessutom hört av sig till oss och uppgett att de känt sig lurade av företaget bakom spelen.

I en mejlkorrespondens med The Gambler Magazine berättar Oscar Jacobson från Nordiska Spel om kritiken som han menar är obefogad.

– Det har under den senaste tiden förekommit spekulationer i diverse medier angående Nordiska Spels varumärken och dess påstådda verksamhet i Sverige, skriver man i ett uttalande den 9 november (pdf) som vi hänvisas till.

Företaget fortsätter:

– Bolaget väljer här att svara på denna kritik för att undvika fortsatta spekulationer grundade på felaktiga påståenden.

”Underbemannad kundtjänst och otillräckliga rutiner”

I meddelandet säger företaget bland att man förstår kundernas missnöje.

– Nordiska Spel har vuxit snabbare än förväntat och med det följer vissa komplikationer. Exempel på detta är stundtals underbemannad kundtjänst och otillräckliga rutiner.

Företaget menar även att deras outsourcade säljare inte verkar från Sverige.

– Angående kritiken mot försäljningsmetoden till Nordiska Spels olika lotterier så handlar det om enskilda fall snarare än en utbredd marknadsföringsteknik, skriver man bland annat.

Med erfarenhet från de läsarberättelser The Gambler Magazine tagit del av vill vi – på ett högst personligt plan – uppmärksamma till försiktighet vad gäller ovanstående spelerbjudanden.

Vanliga frågor Lotteriinspektionen tidigare fått om Europaspelet, Garantispelet och Superspelet, samma koncept används nu för Supervinsten:

Fråga: ”Säljaren från Europaspelet eller Garantispelet uppgav att jag blivit utvald till en final – det enda jag måste göra är att teckna en prenumeration på tre månader. Är det ett seriöst lotteri?”

Svar: Varken Europaspelet eller Garantispelet har något tillstånd för att anordna lotteri i Sverige, vilket krävs enligt lag. Det finns ingen myndighet i Sverige som granskar att dragningar genomförs på korrekt sätt eller att vinster betalas ut från lotteriet. Samtliga personer som kontaktat Lotteriinspektionen gällande Europaspelet eller Garantispelet har fått höra att de blivit speciellt utvalda till en final.

Fråga: ”Jag känner mig lurad av Europaspelet eller Garantispelet då jag lurats att betala in pengar till lotteriet. Vart kan jag vända mig?”

Svar: Drabbade bör vända sig till polisen och göra en polisanmälan vid misstanke om bedrägeri/försök till bedrägeri.

Fråga: ”Jag har fått en faktura från Europaspelet eller Garantispelet. Kan jag låta bli att betala den då verksamheten verkar oseriös?”

Svar: Du har möjlighet att bestrida fakturan du fått, vänd dig till Hallå Konsument på Konsumentverket för att höra hur du ska gå till väga. Hallå Konsument når du på telefonnummer 0771-525 525 eller via www.hallakonsument.se.

Gå till Start