Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Unibet har utsett Årets Föreningshjälte 2015

Rolf Solem från Tyresö tilldelas utmärkelsen Årets föreningshjälte 2015. För sitt outtröttliga stöd och dedikation till fotbollsföreningen Tyresö FF mottog Rolf Solem under fredagen priset av juryordförande Glenn Hysén. Utöver titeln tilldelas han 30 000 kronor varav 20 000 kronor tillfaller föreningen.

I maj inleddes jakten på Årets föreningshjälte 2015. På sociala medier har vem som helst kunnat anmäla sig själv eller en kompis som man anser är värdig titeln. Hundratals bidrag skickades in och efter en tids överläggning där tio finalister ingick beslutade sig juryn för att slutligen ge priset till Rolf Solem.

– Det var riktigt svårt att välja vinnaren, alla finalister är unika på sitt sätt och har alla stått för underbara insatser för sina föreningar. Till slut föll valet på Rolf som är en härlig person och som gör allt för att underlätta livet för spelarna. Han fixar och ordnar från tidig morgon till sen kväll, något han gjort de senaste 33 åren, helt makalöst, säger Glenn Hysén, fotbollslegendar och juryordförande för Årets fan.

Juryns motivering:
Genom att i mer än 30 års tid ha vigt sitt liv till att underlätta livet för spelarna i Tyresö FF har Rolf Solem visat på ett beundransvärt driv och support. Han har fixat och ordnat från tidig morgon till sen kväll och är utan tvekan en eldsjäl utöver det vanliga! Nu är han dessutommaterialare för alla 11-manna lag på pojk/herr-sidan, åtta lag sammanlagt och är en oumbärlig kugge för hela föreningen.

Tävlingen Årets föreningshjälte syftar till att lyfta fram och hylla alla dem som jobbar i det tysta och tillsammans får Sveriges föreningsliv att gå runt. Vinnaren tilldelas 10 000 kronor till sig själv och 20 000 kronor till föreningen. På delad andraplats hamnade de övriga finalisterna Ulf Elm, Miranda Kvist, Kjell Lundkvist, Urban Karlsson, Stina Byström, Nils-Erik Svensson, Marcus Esplund, Arve Thörnqvist och Peter Rothelius.

– Årets föreningshjälte handlar om att rikta strålkastarljuset på dem som sällan syns, de som jobbar på i det dolda men vars arbete är helt oumbärligt. Rolf Solem är ett typexempel på en av alla dessa underbara föreningshjältar som finns runtom i Sverige, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Vinnaren utses av en jury bestående av fjolårets vinnare av Årets fan – Anders ”Bussis” Carlsten, Unibets ambassadörer Anna Haag, Emil Jönsson, Lisa Nordén, Tomas Brolin, Alexander Gustafsson, Victor Hedman samt Jonas Nilsson, pressansvarig och projektledare för Årets fan på Unibet. Juryns ordförande är Glenn Hysén.

a3lk0g8mnazrxddfsn3z

Calle Ågren är Årets fan 2015!

För andra året delar Unibet ut priset Årets fan, en utmärkelse som går till en person eller grupp som under året utmärkt sig för sitt engagemang och stöd för ett lag eller en utövare. Årets vinnare heter Calle Ågren och prisas för sitt exceptionella engagemang för fotbollsklubben IFK Norrköping. Utöver titeln Årets fan tilldelas Calle Ågren 30 000 kronor varav 20 000 kronor tillfaller föreningen.

Syftet med initiativet Årets fan är att lyfta fram och hylla alla som representerar ett schyst supporterskap och som står upp för sitt lag eller sin idrottsidol i vått och torrt på ett bra sätt. I år är andra året då tävlingen genomförs och gensvaret har varit massivt med hundratals inkomna nomineringar.

Under de senaste veckorna har juryn, som består av några av Sveriges främsta idrottsprofiler, överlagt. I stenhård konkurrens föll till slut valet på Calle Ågren från Motala.

Juryns motivering:
Calle Ågren personifierar begreppet fan. På ett unikt sätt har han, sedan drygt fyra decennier tillbaka, stöttat laget i sitt hjärta, IFK Norrköping. Han har visat på ett exceptionellt engagemang som sträcker sig långt mycket längre än att heja fram ”Peking” på Nya Parken. I motgång som medgång har han funnits där och lyft laget till nya framgångar på ett föredömligt sätt.

– Calle är en helt underbar person som tar supporterskapet till en ny nivå. Det han gjort och gör för IFK Norrköping är helt unikt och han är en mycket värdig vinnare av Årets fan 2015, säger Glenn Hysén, fotbollslegendar och juryordförande för Årets fan.

Förutom titeln Årets fan vinner Calle 30 000 kronor varav 20 000 kronor går till föreningen. På delad andraplats hamnade de övriga finalisterna Tage Högberg, Anna Hammarstedt, Henrik Klefbäck, Marie Eilertsen, Anders Tengström, Glenn Eriksson, Jonny Lundin, Anna Pierre och Robin Odén.

– Det har varit en ynnest att fått ta del av fantastiska supporterhistorier, den ena härligare än den andra. Samtliga finalister är alla värdiga vinnare och de är helt ovärderliga för svensk supporterkultur, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Gå till Start