Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Håkan Hallstedt lämnar

Som The Gambler Magazine rapporterat tidigare utsåg regeringen Håkan Hallstedt till spelutredare. En följd av uppdraget – och det tajta tidsschemat – blir att Håkan Hallstedt väljer att lämna styrelsen för International Association of Gaming Regulators (IAGR).

– Utredningen, som syftar till genomgående översyn av den svenska spelmarknaden, har en skarp tidplan och förtroendeuppdrag vid sidan av det ordinarie uppdraget som generaldirektör för Lotteriinspektionen och regeringens utredare måste därför dras ned till ett minimum, skriver Lotteriinspektionen i ett uttalande.

Enligt uppdraget ska utredningen presenteras senast 31 mars 2017.

I styrelsen sedan 2014

Håkan Hallstedt har varit styrelseledamot i IAGR sedan oktober 2014 och även om han lämnar sin plats i styrelsen fortsätter Lotteriinspektionen att vara en aktiv medlem i organisationen.

– Jag är naturligtvis hedrad att bli invald i IAGRs styrelse och kommer som delansvarig för konferensprogrammen att i närtid främst fokusera på att organisationens konferenser blir intressanta. I övrigt finns det mängder av utmaningar när det gäller spelmarknad och reglering. Internationellt erfarenhetsutbyte och samarbete blir viktigare och viktigare. Organisationer som IAGR och GREF  har där en klar roll att fylla, sa Håkan Hallstedt hösten 2014 då det stod klart att han blivit invald i IAGR:s styrelse.

IAGR är ett internationellt samarbetsorgan och mötesplats för spelmyndigheter grundades formellt 1993 och har sedan dess hållit ett antal internationella konferenser för kunskapsutbyte och nätverkande.

Gå till Start