Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG får förlängt förtroende – i 6 månader

Svensk trav- och galoppsport har förlängt avtalet med den svenska staten om att fortsätta arrangera spel. Förlängningen sker dock bara med sex månader och gäller från den 1 november 2015 fram till den 30 april 2016.

– Den kommande spelutredningen och övergångslösningar fram till att en licensmarknad införs 2018 har varit centrala ämnen under förhandlingarna med staten, skriver Svensk Travsport.

Hans Ljungkvist, ordförande för Svensk Travsport, kommenterar den relativt korta förlängningen:

– Svensk Travsport har tillsammans med galoppen drivit att i nuvarande osäkra läge på spelmarknaden sluta korta avtal och fått gehör från Finansdepartementet för det. Samtalen om travets och galoppens villkor återupptas därmed i vår.

”Som en stor finlandsfärja på väg åt fel håll”

2013 tog Hans Skarplöth över som vd för ATG. Hans främsta uppgift har varit att vända spelbolagets omsättning, något som han lyckats med.

– 2012 så backade ATG fem procent, året efter en procent, och i fjol gick vi upp en procent, säger han till Aftonbladet. Jag tror vi kommer vara bättre i år än plus en procent, mer än så vågar jag inte säga.

Han fortsätter:

– För mig är det viktigaste den långsiktiga trenden, för mig är det som en stor finlandsfärja som var på väg åt fel håll 2012 med minus fem procent, och det första var att få stopp på det blodflödet, och nu handlar det om att accelerera. Oavsett vart vi landar i år så kommer det inte vara tillräckligt, vi måste upp i högre hastighet. Vi måste upp i fem-sex procent tillväxt. 2020 vill vi vara Nordens största och mest lönsammaste spelbolag, och vi har fortfarande de tankarna, avslutar Hans Skarplöth.

Gå till Start