Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG skänker en miljon till UNHCR

ATG skänker en miljon kronor till UNCHR:s arbete för att hjälpa människor på flykt. Med förhoppning att dubblera gåvan arrangerar ATG dessutom en insamling bland sina anställda. Även kunder och övriga aktörer inom hästsporten involveras.

– Att ATG stöder UNHCR:s arbete för människor på flykt betyder väldigt mycket. Vi är mycket glada över ATG:s engagemang som kommer att göra det möjligt att hjälpa tusentals människor som tvingats fly och ge dem skydd och se till att de är varma, mätta och trygga, säger Katinka Lindholm, generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

Flyktingkatastrofen som pågår är den största i modern tid och behoven är enorma.

“Hela vår verksamhet går ut på att ge tillbaka”

Bara från Syrien har över fyra miljoner människor tvingats fly. Även från länder som Irak och Afghanistan flyr många och riskerar sina liv för att försöka nå Europa.

– Vi på ATG har, precis som alla andra, sett och reagerat starkt på den utsatta situation som människor som flyr för sitt liv kan hamna i. Därför känns det självklart för oss och för våra ägare trav- och galoppsporten att hjälpa till. Hela vår verksamhet går ut på att ge tillbaka till hästnäringen och samhället och nu behövs det helt klart ett extra samhällsbidrag, säger Hans Skarplöth, vd på ATG.

ATG skänker hopp

Han fortsätter:

– Förutom den här donationen startar vi också en insamling med målet att den ska matcha ATG:s bidrag. Det här är också starten på ett fortsatt samarbete med Sverige för UNHCR och vi tittar just nu på hur vi kan hjälpa till även på andra sätt.

– Vi hoppas också att vårt initiativ ska inspirera andra till att bidra, avslutar Hans Skarplöth.

Gå till Start