Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska Spel sponsrar HockeyAllsvenskan med minst 48 miljoner

Tidigare i år skrevs ett förlängt sexårigt sponsringsavtal mellan Svenska Spel och Svenska Ishockeyförbundet – och idag tecknas fortsatt sponsringsavtal med Hockeyallsvenskan.

Det nya avtalet tillför minst 48 miljoner kronor till Hockeyallsvenskan under en sexårsperiod.

Sammantaget har avtalen med Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyallsvenskan utökats med 36 miljoner.

Svenska Spel har varit svensk ishockeys huvudsponsor i drygt 20 år. Vi har spelat en betydande roll i utvecklingen av sporten, säger Lennart Käll, vd Svenska Spel

– Med kombinationen av stöd till elit och bredd inom ramen för våra samarbeten med Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyallsvenskan fortsätter vi nu ge rätt förutsättningar att ta hockeyn ytterligare steg framåt.

[irp]

”Avgörande pusselbit”

Stephan Guiance, vd för HockeyAllsvenskan, kommenterar:

– Att Svenska Spel väljer att gå in som huvudsponsor för Hockeyallsvenskan de närmaste sex åren är en helt avgörande pusselbit i vår satsning på att utveckla ligan.

Han fortsätter:

– Tillsammans med Svenska Spel kommer vi bland annat utveckla nya statistikfunktioner. De kommerskapa en förhöjd tittarupplevelse för alla oss som följer svensk ishockey, avslutar Stephan Guiance.

[irp]

Svenska Spel sponsrar minst 8 miljoner kronor per år

Det nya samarbetsavtalet innebär ett årligt tillskott på 8 miljoner kronor. Det finns även en möjlighet till bonus på 0,5 miljoner kronor per år. Summorna kan jämföras med befintligt avtal som ger 7 miljoner kronor årligen.

Avtalsperioden sträcker sig fram till den 30 juni 2021.

Gå till Start