Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

“Användarvänlighet” ledordet när ATG Classic blir uppgraderad

ATG lägger ATG Classic åt sidan och lanseras nya ATG.se. Sajten ska enligt spelbolaget bygger på de populäraste elementen från tidigare versioner kombinerat med modern teknologi och ökad tillgänglighet på alla plattformar.

En nyhet är att spelarna själva kan anpassa innehållet för att optimera sin spelupplevelse.

– Användarvänlighet har varit ett ledord i utvecklingen av nya atg.se, vi vill göra travet tillgängligt för alla. Samtidigt var det viktigt att skapa en plattform som behöll elementen som varit omtyckta i de tidigare versionerna och som fungerar på samma sätt oavsett enhet, säger Peter Ågren, försäljningssansvarig digitala kanaler på ATG.

– Nu har vi hittat en lösning som är mer lättillgänglig och inbjudande för fler.

[irp]

Glada över feedback från kunder

För att skapa den mest användarvänliga upplevelsen tog ATG redan i inledningsfasen hjälp av 3000 personer som fick vara med och påverka. Syftet var att skräddarsy en webbplats vars innehåll och funktioner stämde med spelarnas preferenser.

Resultatet är en sida där användaren bland annat ges större möjlighet att själv anpassa innehållet med startlistor och resultatvyer efter önskemål.

– Vi är glada och oerhört tacksamma över den feedback våra kunder gett oss fram tills denna lansering. En sajt blir aldrig färdig och vi kommer kontinuerligt utveckla den med hjälp av det stora engagemanget från våra kunder, säger Peter Ågren.

[irp]

Nya funktioner

En viktig utgångspunkt är att sidan ska fungera lika bra oavsett om du surfar in från telefon, platta eller dator.

Alla delar av sidan är tillgängliga på samtliga enheter.

En ny funktion är att en påbörjad spelkupong automatiskt följer med i mobilen även om den påbörjades på en annan enhet från början. Dessutom sparas alla spelkuponger automatiskt.

w66hjjz8mhhcrig2pqmc

Nya ATG.se ersätter både den tidigare flash-baserade webbsidan och ATG Classic. En modern och användarvänlig webbsida som tilltalar både gamla och nya kunder är en stor del av ATGs resa mot att bli Nordens största spelbolag.

Idag omsätter digitala spel över 6 miljarder kronor per år vilket motsvarar drygt hälften av den totala omsättningen.

Kort om nya ATG.se

  • Snabbare och mindre prestandakrävande än tidigare versioner vilket gör att de är lättare att använda i exempelvis mobilen.
  • Följsam med samma innehåll, funktionalitet och webbadresser oberoende på om den används på mobilen, surfplattan eller datorn.
  • Möjligheter att skapa egna startlistor och resultatvyer med den information man själv vill ta del av
  • Automatisk live-rättning av alla spel. Även ombudsspel som inte är vinstbevakade kommer att kunna rättas via en nio bokstäver lång ”rättningskod” tryckt på spelkvittot. (Denna funktion kommer dyka upp kort efter lansering)
  • Alla påbörjade spelkuponger sparas automatiskt. De laddas sedan direkt när man öppnar samma startlista nästa gång, oavsett om man öppnar den på samma enhet eller på en annan.
Gå till Start