Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Video: Trissvinsten bakom kulisserna

Undrar du vad som händer om du skrapar fram tre tv-apparater eller tre klöversymboler på din Trisslott? Svenska Spel tar dig med bakom kulisserna och visar vägen.

– Trisslotten har med tiden ökat i andel av Svensk Spels totala lotteriomsättning, skriver Lotteriinspektionen i en sammanställning.

I statistiken framgår att hela 92 procent av spelbolagets lotteriomsättning 2014 var Triss.

2010 stod Trisslotten för 88 procent av lotteriomsättningen.

Förutom Trisslotten har Svenska Spel även bland annat penninglotten och Tialotten. Totalt omsatte lotteriområdet 1 778 miljoner kronor netto (efter utbetalda vinster).

Uppdaterat: 2016 års siffror

Av de fem största produkterna på den tillståndsgivna svenska spelmarknaden är Postkodlotteriet störst med en omsättning på drygt 2 000 miljoner kronor.

V75 är den produkt som ökat mest de senaste åren och är nu med en omsättning på 1 800 miljoner den näst största spelprodukten. Triss omsätter cirka 1 700 miljoner.

Lotto har haft en vikande omsättning de senaste åren och omsätter nu strax under 1 500 miljoner medan Vegas som tappade kraftigt i omsättning under några år nu tycks ligga stadigt kring en omsättning på 1 200 miljoner kronor.

Triss bakom kulisserna

Gå till Start