Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Peter G Norman optimistisk inför Sommartravets final

Sommartravets final blir utan tvekan en höjdpunkt när V75 gästar Rättvik.
Med tanke på senaste insats är det inte omöjligt att Peter G Norman sitter bakom loppets vinnare.

– Det var en helt otrolig upphämtning, säger han om sin Comte du Pommeau.

Det är dags för årets travfest i Rättvik. Till start kommer flera av landets finaste hästar och omgången avslutas med Sommartravets final där vinnaren springer hem 300 000 kronor.

En prissumma som Peter G Norman mer än gärna lägger vantarna på.

Peter G Norman positiv

Hans Comte du Pommeau stod för en osannolik upphämtning senast när han vann på V75 från Axevalla den 19 juli. Hästen, som först galopperade och sedan var sist in på upploppet, bokstavligt talat flög förbi övriga den sista biten och var flera längder före tvåan i mål.

Nu är det tuffare emot men läget är, enligt tränaren och kusken, perfekt.

– Ja då. Vi anmälde hit just för att han skulle hamna i den andra volten och genom det få attackera bakifrån. Han är mycket vassare när han får komma sista biten än när han tågar på där framme, säger Peter G Norman och fortsätter:

– Och spår nio i volten är perfekt. Med bra resa kan Comte du Pommeau absolut lägga övriga motståndare på rygg. Han har en sylvass spurt att tillgå.

I loppet innan, V75-6, har Peter G Norman Mystery Love till start.

– Hästen har visat bra form på slutet, men det är ett riktigt skitläge denna gång. Galopprisken är stor, men kommer han iväg felfritt hoppas jag på en fin peng. Att vinna blir nog tufft.

Gå till Start