Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

5 frågor om poker i Sverige

Under sektionen Frågor & Svar skriver Lotteriinspektionen om några av de olika spelformerna i Sverige. Det ingår i myndighetens uppdrag att informera och utbilda, vilket vi på The Gambler Magazine förstås vill haka på. Här kommer därför fem vanliga frågor – inklusive svar – från LI:s Q&A-sida.

“Kortspelet poker är ett vadslagningsspel där deltagarna satsar pengar (eller något som ersätter pengar) på vem som har eller kan få den bästa kombinationen av kort. Vilka kombinationer av kort som används, hur satsningen går till och andra regler varierar mellan olika pokervarianter.

Får jag spela nätpoker på ett utländskt spelbolags webbplats?

– Ja, det finns inget förbud i lotterilagen mot att delta i utländska spel.

Får man spela poker privat i hemmet?

– Ja, så länge som spelet inte anordnas i syfte att tjäna pengar på något sätt.

Får vem som helst arrangera en pokerturnering?

– Nej, den som arrangerar pokerturneringar för allmänheten begår ett brott mot lotterilagen, oavsett om syftet är att tjäna pengar eller inte.

Får vem som helst arrangera pokerspel på Internet?

– Det är bara AB Svenska Spel som har tillstånd att arrangera pokerspel på Internet i Sverige. Det är regeringen som beviljar tillstånd för detta. För att få spela nätpoker måste man vara 18 år och ha ett spelkort från AB Svenska Spel.

Kan vem som helst bedriva poker i Sverige i vinstsyfte?

– Nej, det är i dag bara AB Svenska Spel som har tillstånd att bedriva pokerspel i Sverige.”

Mer information från Lotteriinspektionen finns att läsa här.

Gå till Start