Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Oddsen: Hillary Clinton favorit att bli USA:s nästa president

Donald Trump är enligt amerikanska opinionsmätningar mest populär när republikanska väljare tillfrågas vem de vill se som sin presidentkandidat. Enligt oddsen är han dock chanslös mot Jeb Bush i det långa loppet. Hillary Clinton är solklar favorit att bli demokratisk presidentkandidat och enligt oddsen är det hon som blir USA:s nästa president efter valet.

Donald Trump är en av många som aviserat att han vill bli republikanernas presidentkandidat i det amerikanska valet 2016.

Enligt en ny opinionsmätning från USA Today/Suffolk University ligger han bra till – sjutton procent av de republikanska väljarna vill se honom som republikanernas presidentkandidat medan fjorton procent föredrar Jeb Bush och åtta procent Scott Walker.

Oddsen dömer dock ut den excentriske miljardärens chanser, spelbolaget Unibet ger 21 gånger pengarna på Donald Trump som republikansk presidentkandidat.

– Donald Trump rör om i den republikanska grytan och får mycket uppmärksamhet just nu. Han saknar dock politisk erfarenhet och skrämmer bort stora väljargrupper med sina ofta uppseendeväckande uttalanden. Till slut lär vi istället få se en politisk räv som republikanernas presidentkandidat, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Jeb Bush favorit hos republikanerna

Republikanen med störst chanser enligt oddsen är Jeb Bush med 2.50 gånger pengarna. Han är tätt följd av Marco Rubio med oddset 4.00 och Scott Walker med oddset 5.00. Att Tea Party-kandidaten Rand Paul blir republikansk presidentkandidat ger 10 gånger pengarna, medan Ted Cruz, Chris Christie och Ben Carson alla spelas till 13 gånger pengarna.

– Med ett tungt efternamn och lång politisk erfarenhet talar mycket för Jeb Bush som republikansk presidentkandidat. Han var populär som guvernör och är en av få republikanska kandidater som kan lyckas vinna den mycket viktiga latinamerikanska minoriteten i landet, säger Jonas Nilsson.

I det demokratiska lägret talar oddsen sitt tydliga språk. Att Hillary Clinton blir demokraternas presidentkandidat ger 1.17 gånger pengarna hos Unibet. Hennes närmsta utmanare är Elizabeth Warren, 9 gånger pengarna, och Joe Biden, 15 gånger pengarna.

Hillary Clinton favorit till presidentposten

Om man ställer samtliga republikanska och demokratiska kandidater mot varandra är Hillary Clinton klar favorit till presidentposten. Oddset för att hon utnämns till president efter valet är 2.00. Jeb Bush ger 4.50 gånger pengarna och Marco Rubio 8 gånger pengarna. Donald Trump är chanslös i jämförelse med 41 gånger pengarna på att han blir president.

– Hillarys styrka är också hennes svaghet, nämligen hennes många decennier i den poliska hetluften. Hon är ifrågasatt på många områden, men har också ett brett stöd bland demokrater och kommer säkert att kunna locka över många osäkra väljare på sin sida om hon blir utnämnd till demokratisk kandidat. Hillary är klar favorit att bli demokratisk kandidat och mycket talar även för att vi 2018 för första gången får se en kvinna som USA:s president, säger Jonas Nilsson.

Att USA:s nästa president tillhör demokraterna ger 1.72 gånger pengarna hos Unibet, jämfört med 2.15 för en republikansk president.

Gå till Start