Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska Spel lanserar tre nya verktyg för sundare spelande

Svenska Spel lanserar nya verktyg för att  ligga i framkant när det gäller att verka för sunda spelvanor. Lanseringen kallas “Spelkoll” och ska bidra till en bättre spelupplevelse och kontroll över det egna spelandet. Satsningen är ett led i Svenska Spels uppdrag att bedriva spelverksamhet på ett ansvarsfullt sätt.

– Med det nya verktyget Spelpaus 24 kan kunder när som helst pausa nätspel med högre risk under de närmaste 24 timmarna. På så sätt minskar du riskerna under de perioder som innebär högre utsatthet för osunt spelbeteende, säger Zenita Strandänger, CSR-chef på Svenska Spel.

[irp]

Ska underlätta Spelkoll

Svenska Spel erbjuder även Mina Spelvanor för samtliga kunder och som signalerar när ett spelbeteende utvecklas mot att bli mer riskfyllt samt ger möjlighet att testa den det egna spelandet.

Som ett tredje led för sundare spelvanor kan samtliga kunder även ta del av sin spelhistorik. Detta visas på ett än mer utförligt sätt än tidigare och med utökade jämförelser över tid.

– Nu tar vi initiativet för ett sunt spelande vidare i tre nivåer. Riktmärket är att ytterligare fokusera på spelupplevelse och minska risken för spelberoende, berättar Zenita Strandänger.

Hon fortsätter:

– Som kund hos Svenska Spel ska du alltid känna att den bästa upplevelsen går hand i hand med ansvar.

Gå till Start