Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Årets Djurhjälte ska utses – ATG ny sponsor till Svenska Hjältar

ATG går in som sponsor i Aftonbladets projekt Svenska Hjältar. Den nya kategorin Årets Djurhjälte ska lyfta fram och synliggöra samspelet mellan människa och djur. Vem som blir den första vinnaren presenteras i december.

– Med ATG som ny sponsor kan vi bredda Svenska Hjältar och utveckla både höstens skolturné och den stora TV-galan i december. Nu kan vi lyfta fram fler förebilder som genom sitt personliga engagemang förbättrar samvaron mellan djur och människor, säger Nils Franchell, projektledare för Svenska Hjältar.

Årets Djurhjälte lyfter fram människor som hjälper djur

Kategorin Årets Djurhjälte fokuserar på de människor som gör bra och viktiga saker för djur eller står bakom djur som gjort stora insatser. Något som ATG även gör själva genom flera olika initiativ samlade under parollen Gilla Häst.

– Det är en självklarhet för oss att vara med och stödja arbetet med Årets Djurhjälte. Vi ser dagligen hur viktigt samspelet mellan djur och människor är. Ett av många exempel är vårt engagemang i Stall 43 för barn med autismspektrumdiagnos, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.

Om Svenska Hjältar

Svenska Hjältar, som i år genomförs för nionde gången, hyllar människor som gjort hjälteinsatser i vardagen. En oavhängig jury utser sju hjältar som presenteras i september. Hjältarna hyllas, precis som tidigare år, inför miljonpublik på den stora Svenska Hjältargalan i TV4 i december.

I oktober inleds också för fjärde gången Svenska Hjältars skolturné. Tidigare hjältar, jurymedlemmar och profiler åker då landet runt för att diskutera frågor om mod och personligt engagemang med elever i årskurs nio. Förra året fick tio städer och över 5 000 elever besök av Svenska Hjältar.

Om Gilla Häst
Gilla Häst är ett initiativ från ATG som även Svenska Ridsportförbundet, Svensk Galopp, Svensk Travsport och Hästnäringens Nationella Stiftelse stöttar. Syftet är att stärka hästens ställning i Sverige så att hästar kan skapa mening i fler människors liv, bidra till nya arbetstillfällen och fortsätta hålla landskapen öppna. Varje år går ATG:s hela överskott på 1,6 miljarder vidare till hästnäringen så att den kan leva vidare.

Gå till Start