Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska Spel förlänger inte sitt sponsoravtal med SHL

Efter att ha förhandlat om ett nytt sponsoravtal under ungefär ett års tid har Svenska Spel valt att inte förlänga med SHL (fd. Elitserien). Ett 20 år långt sponsringssamarbete är därmed avslutat och SHL är därmed fria att hitta en annan spelpartner.

Svenska Spels vd Lennart Käll säger i ett pressmeddelande att parterna varit alldeles för långt ifrån varandra i värderingen av sponsorrättigheterna och inte kommit överens om ett nytt avtal:

– Vi har förhandlat om ett nytt avtal i ungefär ett års tid. Målsättningen har från båda parter varit att hitta formerna för ett fortsatt samarbete. Tyvärr ligger vi och SHL alldeles för långt ifrån varandra i värderingen av sponsorrättigheterna och vi väljer därför att avsluta samarbetet, säger Lennart Käll, VD för Svenska Spel.

I sociala medier har reaktionerna varit blandade.

– Hoppas SHL har någon riktigt fet sponsor på kroken i och med att man ”har råd” att bryta förhandlingarna med en så stor aktör som sv spel, skriver Erik Sahlin.

– Det här gör mig livrädd. En så stor sponsor som påverkar så lite på själva serien som Svenska Spel gör lär man inte hitta, instämmer Sebastian Edvardsson.

Olle Fritz är av en annan åsikt:

– Bästa som hänt på länge. SHL och Svenska spel skiljs. Staten borde inte få bedriva betting och spel öht egentligen om ni frågar mig.

– Spännande, första sprickan i sponsringsmonopolet, menar Petter Håkanson.

Lennart Käll vill dock betona att man haft ett bra samarbete.

  – Vi har haft ett nära och bra samarbete med SHL i drygt två decennier, ett samarbete som har varit värdefullt och utvecklande för båda parter. Ishockey är en av våra mest folkkära och engagerande idrotter, en position som SHL i allra högsta grad har varit med att befästa och utveckla. Jag vill tacka SHL för samarbetet och önskar dem all lycka och framgång i deras fortsatta arbete för att utveckla svensk ishockey, säger han i ett pressmeddelande.

Det nuvarande avtalet med SHL löper ut med andra ord ut idag, den 30 juni, och samarbetet upphör därmed omgående.

SportExpressen och Dagens Media har sökt SHL för en kommentar.

Läs mer: The Gambler Magazine har tidigare rapporterat om att Svenska Spel förlängt sitt avtal med Svenska Ishockeyförbundet.

Gå till Start