Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Erik Holm tilldelades Järvsöfaks Ungdomsstipendium 2015

I fredags i samband med Hagmyrens tävlingar i Hudiksvall delades Järvsöfaks Ungdomsstipendium ut. Stipendiet på 20 000 kronor tillfaller i år Erik Holm.

– Med sitt stora engagemang både hemma och på Hagmyren och med stor ambition att utbilda sig inom travet, är Erik en förebild och verkligen rätt person att tilldela årets Ungdomsstipendium, löd motiveringen.

Erik, 22, är bosatt i Näsviken och jobbar idag som lärling hos Mathias Andersson. Under 2015 har han tagit tränarseger men också kraftigt förbättrat segerprocenten som kusk.
Erik tog i fredags emot priset inför en stor midsommarpublik.
Under hösten hoppas han kunna åka till USA och studera unghästträning och han siktar också på tränarutbildning på Wången och att bli egen tränare på Hagmyren.

Fakta Järvsöfaks Ungdomsstipendium

Stipendiet – som är instiftat av Norra Hälsinglands Travsällskap, Hudiksvalls Kommun, AB Trav och Galopp (ATG) och Järvsöfaks delägare Jan-Olov Persson – delas ut till en person under 25 år från Hagmyrens geografiska verksamhetsområde som enligt statuterna ”utmärkt sig genom att visa att denne genom kunnande och ett genuint hästintresse sätter hästen i främsta rummet” och ”som vinner framgångar inom travsporten, både på och/eller vid sidan av själva tävlandet”.

I nämnden sitter Lennart Wilhelmsson, ordförande i Hagmyren, Eva Myrgren från Hudiksvalls Kommun, Hasse Svennehed från ATG/ST och Järvsöfaks delägare Jan-Olov Persson.

Stipendiet har hittills delats ut till:

År, Namn
2010, Caroline Holm
2011, Emelie Mood
2012, Jennie Mood
2013, Hanna Edvinsson och Lisa Gilljam
2014, Wiktor Kylin-Blom
2015, Erik Holm.

 

Gå till Start