Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

De fick årets utmärkelser i Det Svenska Idrottsledarpriset från Svenska Spel

Svenska Spel har tillsammans med föreningen Coachen sedan 2004 delat ut Det Svenska Idrottsledarpriset.
Ett bra sponsringsengagemang säger Svenska Spels sponsringschef Håkan Solberg.
– Utan de ideella krafterna stannar idrottssverige och de behöver all uppmärksamhet och uppmuntran de kan få, säger han.
I söndags prisades de på Friends Arena inför EM-kvalet Sverige-Montenegro.

Syftet med priset är att sätta ljuset på ledare som i det tysta uträttar små och stora storverk. Priset har tre kategorier där allmänheten kan föreslå sina kandidater.
Juryn består av idrottsprofilerna Kristina Landgren-Carestam, Per Fosshaug, bandy och Stefan Lövgren, handboll.
Vinnarna får 10 000 kronor vardera.

Årets manlige ledare: Robert Håkansson, 38 år från Olofström. Han kom som spelare till Olofströms IF 2005, blev tränare i klubben där hans 15-åriga son och 13-åriga dotter nu spelar. Robert är tränare för både P15 och P17. Totalt är han ensamt ansvarig för cirka 30 ungdomar.
Ur motiveringen: Han tar sig tid att prata och lyfter varje spelares individuella egenskaper. Nästan hälften av spelarna har kommit som flyktingar till Sverige de senaste åren, många är ensamkommande barn utan andra anhöriga i Sverige. För dem blir fotbollen extra viktig och Roberts engagemang ett viktigt stöd.

Årets Kvinnliga ledare: Jessica Österman, Trelleborg. Hon är verksam i Trelleborgs Gymnastics & Dance. Föreningen har cirka 170 medlemmar och 10-talet ledare. Det är en av de största Aerobic Gymnastics föreningarna i Sverige Hon tillbringar nästan all ledig tid i träningslokalen.
Ur motiveringen: ”Jessica peppar och engagerar varje gymnast och det är till stor del hennes förtjänst att föreningen utvecklas och har så fin sammanhållning. Hon reser med sina gymnaster på alla tävlingar och läger och betalar allt själv”.

Årets Eldsjäl: Tage Isaksson, 71 år, Borås. Eldsjälen som sedan 25 år håller ihop Ymer boxning i Borås och ser till att klubben får fram nya talanger. Han lägger lika mycket engagemang i de unga nybörjarna och överviktiga motionsboxarna som diplom- och tävlingsboxarna.
Ur motiveringen: ”Han har genom åren fått många barn och ungdomar på glid att hamna rätt genom ett engagemang där alla får vara med och uppskattas för vilka de är – inte för hur bra de är i boxning”.

Gå till Start