Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

För sjunde gången i år varnas en kund av ATG

Under hösten 2013 införde ATG nya maxgränser för antal inlämnade system på spelformerna V75, V86, V65, V64, V5 och V4. En ATG-kund från Sverige överskred maxgränsen vid tävlingar vid V4 på Bjerke den 14:e juni då han eller hon lämnade in 1 120 system, fördelade på 23 kuponger.

Kunden har nu fått ett varningsbrev från ATG och om förseelsen upprepas kommer eventuell vinst att hållas inne och kunden riskerar att kontot stängs av. Spelen vid Bjerke gav 107 520 kronor i vinst.

Under 2015 har totalt sju svenska kunder varnats för att ha överskridit ATG:s maxgränser.

Fakta

Maxgränser för antal tillåtna system från den 11 oktober 2013

Gränserna gäller per konto, tävling och spelform:

  • V75 – max 5 000 system
  • V86 – max 5 000 system
  • V64 – max 2 000 system
  • V65 – max 2 000 system
  • V5 – max 500 system
  • V4 – max 500 system

Det här gäller för svenska kontokunder

Vid filspel får varje kontokund lämna in max det antal system som är tillåtet per konto, tävling och spelform. Om filen innehåller fler än antalet tillåtna system för den spelformen kommer den inte att tas emot och den deltar därmed heller inte i spelet. Det går heller inte att skicka in flera filer som sammantaget överskrider gränserna. Gränsen för tillåtet antal system per spelform gäller även om spelen inte är filinlämnade. Om kunden överskrider gränserna så varnas först kunden. Vid upprepad överträdelse förverkas kundens insatser och kunden förlorar rätt till vinstutbetalning. ATG har rätt att stänga av kunden och avsluta kundens ATG-konto.

Det här gäller vid spel från utlandet

Exakt samma regler gäller men här är det ATG:s utländska partner som ansvarar för att reglerna följs. Om kunden överskrider gränserna så varnas först partnern. Vid upprepad överträdelse förverkas kundens insatser och kunden förlorar rätt till vinstutbetalning. ATG har då rätt att stänga av partnern.

Gå till Start