Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Medaljlotteriet går i graven – men PostkodFöreningen ska satsa mer på idrott

PostkodFöreningen genom operatörsbolaget Novamedia, som ligger bakom bland annat PostkodLotteriet, startar en Idrottsstiftelse. Syftet är att ytterligare stärka satsningen på idrott för positiv social påverkan på samhället. I samband med omtaget väljer man att lägga Medaljlotteriet i malpåse.

Sveriges Olympiska Kommitté, Svenska Skidförbundet, Svenska Seglarförbundet ingår sedan tidigare i listan över förmånstagare till PostkodLotteriet.

– De projekten renodlas nu genom att en Idrottsstiftelsen startats, med siktet inställt på att fördela pengar till idrottssatsningar med social effekt, meddelar PostkodLotteriet. Orsaken är att PostkodFöreningen genom operatörsbolaget Novamedia omstrukturerar stödet till idrottssverige, utvecklar man.

Medaljlotteriet stoppas då dess spellicens måste ändras. Att dragningarna upphör beror på att lotteriet inte gått tillräckligt bra.

– Förklaringarna är flera, men en starkt bidragande faktor är det spelbrus, den marknadsföring, som sköljer över den svenska marknaden. Konkurrensen från oreglerade internationella spelföretag har ökat starkt på grund av att lagen inte uppdaterats sedan spel på nätet slog igenom, skriver man.

Lotteriet låter meddela att alla lottköpare som har outtagna vinster i Medaljlotteriet kommer att kunna hämta ut dessa. De kunder som har förbetalda insatser, men som ännu inte deltagit i dragningar, får sina pengar tillbaka.

Läs mer här hos PostkodLotteriet.

Gå till Start