Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Här är Unibets program och seminarier för Almedalen

Unibet kan nu presentera årets program för Almedalen. Fyra seminarier och lika många livepodcasts kommer att genomföras under parollen: ”Den digitala framtiden – en ny spelplan”. Platsen är Wisby hotells uteservering vid Donners plats.

– Vi lever i en ny värld. Digitaliseringen är inte längre en teknik – det är ett nytt nödvändigt förhållningssätt. Den påverkar oss alla. Detta kommer vi att belysa på olika sätt under våra dagar i Almedalen och vi ser fram emot många spännande diskussioner kring vad digitaliseringen innebär för företag, konsumenter och samhället i stort, säger Peter Alling, chef för Unibets samhällskontakter i Norden.

Den 29 till 30 juni kommer Unibet att arrangera fyra olika seminarier med en rad intressanta panelmedlemmar. Moderator för seminarierna är Susanna Hakelius Popova. Dessutom kommer Unibet att arrangera fyra livepodcasts i samarbete med Stefan Lundell och Olle Aronsson på Breakit.

Unibets program i Almedalen

Måndag 29 juni

09.30 – 10.30: Framtidens affärsmodell för idrotten

Idrotten sitter på stora värden. Traditionellt har finansiering hämtats från spelmonopolets överskott men den digitala strukturomvandlingen ställer gamla affärsmodeller på ända. Hur konsumeras sport i framtiden? Hur kan föreningar ta tillvara nya möjligheter? Kan privata spelbolag bidra? Medverkande:

 • Camilla Hending, analytiker och krönikör Idrottens affärer
 • Emil Angervall, creative director & medgrundare Solur, tidigare head of creations MTGx
 • Mattias Stetz, CCO Unibet
 • Magnus Berglund, sponsringsexpert och ägare av Kinglet & Co

11.30 – 12.00: Livepodcast med Vigor Sörman, VD och grundare av Splay

12.30 – 13.30: Vad är oddsen för framtiden?

Oddsen på politiska utfall har visat sig vara mycket träffsäkra, till och med mer träffsäkra än opinionsundersökningarna. Hur fungerar oddssättning i praktiken och vilka metoder används för att ”förutsäga framtiden” med framgång i andra branscher? Medverkande:

 • Jonas Nilsson, PR Manager Unibet Sverige
 • Anders Sundell, statsvetare Göteborgs Universitet
 • Staffan Truvé, vd & medgrundare Recorded Future
 • Lena Gilchrist, Country Manager Ipsos

14:30 – 15:00: Livepodcast med Jessica Nilsson, investment manager Northzone

 

Tisdag 30 juni

09.00 – 10.00: Hur beskattas en ekonomi som är digital?

En global ekonomi får länder att harmonisera sin ekonomiska politik, inte minst kring beskattningsfrågor. Den digitala utvecklingen har accelererat denna tendens och när tjänster och produkter befinner sig i en digital sfär, hur går det då att applicera gårdagens modeller på morgondagen? Medverkande:

 • Anna Felländer, chefsekonom Swedbank
 • Henrik Tjärnström, CEO Unibet
 • Jessica Stark, vd & medgrundare SUP46
 • Cecilia Fahlberg, förbundsordförande Unionen

11.00 – 11.30: Livepodcast med Patrik Arnesson, medgrundare FotballAddicts

13.00 – 13.30: Livepodcast med Elina Berglund, CTO & medgrundare NaturalCycles

14.40 – 15.40: Vad vi gör och vad vi säger att vi gör

Människor handlar inte alltid i enlighet med vad de säger. Denna tendens kan ställa orimliga krav på företag och politiker. Borde policyförslag och produkter utformas med hänsyn till beteende snarare än åsikter? Hur kan företag och politiker utveckla sätt att ta reda på vad människor faktiskt vill? Medverkande:

 • Mattias Lundberg, psykolog och docent i psykologi
 • Donna Hanafi, marknadschef Mentimeter
 • Daniel Weilar, vd Nyheter24-gruppen
 • Stina Morian, opinionsexpert

Plats: Clarion Hotel Wisby, Donners Plats, uteserveringen

Gå till Start