Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska Spel tecknar nytt avtal med Svenska Ishockeyförbundet

Svenska Spel fortsätter att bidra till att utveckla svensk ishockey genom ett nytecknat sponsoravtal med Svenska Ishockeyförbundet. Det nya avtalet löper på sex år och i fokus står förutom all landslagsverksamhet bland annat fortsatt talangutveckling, ett titelsponsorskap för Riksserien för damer och en satsning på herrarnas division 1-ishockey.

– Svenska Spel vill vara med och ta ansvar för svensk idrotts framtid på såväl landslags- som breddnivå. Jag är väldigt glad att vi nu kan fortsätta utveckla svensk ishockey, som en av våra största och mest engagerande idrotter, säger Lennart Käll, VD för Svenska Spel.

Svenska Spel har varit huvudsponsor för Svenska Ishockeyförbundet i drygt tjugo år. Samarbetet har bland annat omfattat Hockeyakademin som är Sveriges största talang- och utbildningsprogram för junior- och ungdomshockey. Inom ramen för Hockeyakademin har hockeykonsulenter på tolv orter runt om i Sverige arbetat med utbildning av ishockeyungdomar. Nu tar Svenska Spel och Svenska Ishockeyförbundet nästa steg för att ytterligare utveckla ishockeyn i ett nytecknat sponsringsavtal.

Det är ett avtal som ger oss möjlighet att långsiktigt utveckla sporten, dels genom att fortsätta med vår satsning på ungdomar och talanger men också genom att vi lyfter in nya delar som Hockeyettan och Riksserien. Svenska Spels stöd innebär också att vi får mer resurser till att fortsätta utveckla damishockeyn i landet, säger Christer Englund, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet.

– Inom ramen för detta avtal vill vi också, tillsammans med förbundet, bidra till utveckling av mångfald inom sporten, med målsättningen att ishockeyn kan vara en sport för alla oavsett bakgrund och ekonomiska förutsättningar, säger Lennart Käll.

Det nya avtalet gäller fram till och med 30 juni 2021 och omfattar ett totalt värde på upp till cirka 121 miljoner kronor.

Prm här.

Gå till Start