Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska Spel med världsnyhet på Nordea Masters

Under Nordea Masters 4-7 juni, lanserar Svenska Spel som första spelbolag i världen liveoddsspelet Närmast hål. Spelet har utvecklats tillsammans med den internationella golforganisationen European Tour och mättekniken PinPoint Technology.

– Närmast hål är ett populärt spel bland golfutövare. Det är jättekul att vi som första spelbolag i världen kan erbjuda det som liveoddsspel, säger Peter Zäll, marknadsdirektör Svenska Spel.

– Konkurrensen på sportspelsmarknaden är hård. Det är viktigt att hela tiden stärka erbjudandet med attraktiva produkter. Närmast hål är ett intressant spel som definitivt bidrar till en roligare sportupplevelse under Nordea Masters, avslutar Peter Zäll.

Närmast hål

Spelet sker på banans 17:e hål, som är ett par-3 hål. Med tekniken PinPoint Technology mäts avståndet mellan boll och pinn med en felmarginal på mindre än 5 millimeter. Spel erbjuds på varje boll, vilket beräknas ske var 15:e minut. Odds sätts innan utslaget och spelet stoppas i samband med första utslaget. Ligger bollarna på samma avstånd (inom felmarginalen) betalas insatserna tillbaka. Samma regler gäller som för övriga oddsspel, vilket bland annat innebär att maxinsatsen är 1000 kr per spel. Allt spel direktsänds på svenskaspel.se och via mobilen.

Gå till Start