Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

App Store tar tillbaka spelbolagsappar

De spelappar som har varit bortplockade i ett par månader har nu börjat återställas av Apple Inc. i App Store. Det var efter ett ”informativt” brev från Lotteriinspektionen i januari som Apple fick intryck av att spelapparna skulle stå i strid med svensk lag. När nu detta inte visat sig stämma har Apple beslutat sig för att åter installera apparna.

Gustaf Hoffstedt, generalsekreterare för Branschorganisationen för onlinespel som företräder flertalet drabbade spelbolag, kommenterar:

– Det är med stor tillfredsställelse vi nu kan lägga den här trista historien bakom oss. Sverige får inte diskriminera utländska bolag. Det har slagits fast upprepade gånger av såväl svensk rätt som EU-rätt, säger han.

– Nu kan vi fokusera på det betydligt mer konstruktiva i att forma morgondagens spelreglering. Tillsammans med riksdag, regering och även Lotteriinspektionen vill vi verka för ett icke-diskriminerande licenssystem som behandlar alla lika, avslutar Hoffstedt.

Prm här.

Gå till Start