Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Lönesiffrorna från ATG:s årsredovisning kommenteras: “Det är mycket det”

ATG har för några veckor sedan släppt sin årsredovisning och likt tidigare år valt att presentera den på en kampanjsida: www.atg2014.seSpelbolagets vd, Hasse Skarplöth, skriver bland annat:

“2014 innehöll flera glädjeämnen, men viktigast var att vi bröt en trend med vikande siffror och faktiskt visade på en omsättningsökning gentemot föregående år. Vi fick också lära känna Vinnie, den lilla hästen med den stora drömmen. Reklamfilmerna med Vinnie har blivit en succé – både i Sverige och utomlands.”

 

En som tittat igenom ATG:s årsredovisning är Travnets kolumnist Björn Hammarström.

I en krönika skriver han bland annat:

“Det jag mest frapperas av är att ATG fortsätter att öka antalet medarbetare i tuffa tider för de aktiva. Sedan ATGs VD Hasse Skarplöth tog över rodret har han anställt 20 medarbetare till jämfört med sin föregångare (Remy Nilson). Det innebär att kostnaderna för löner i ATG har ökat med 15 miljoner kr sedan årsskiftet 2012/2013.”

Björn fortsätter:

“Om vi räknar på att dessa 20 personer står för den ökande lönekostnaden så blir snittlönen för 20 nya medarbetare på ATG ca 750.000kr/år. Under samma period har lönekostnaderna för VD samt styrelse ökat från 5,8 miljoner kr till 9,2 miljoner kr. Alltså med ungefär 58%. Det är mycket det. Detta ser i mina ögon inte bra ut när samtidigt många bra hästägare väljer att lämna sporten för utlandet eller väljer att lägga ner helt. Snittårslönen på spelbolaget ATG ligger på ca 538.000kr. Då är inte VDns lön inräknad i snittet.

Helt klart är att vissa (läs administrationen) inom hästsporten har det bra. Medans många aktiva inom sporten upplever de tuffaste tiderna på många år.”

Hela ATG:s årsredovisning 2014 finns som pdf här.

Gå till Start