Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Unibet ska utse Årets fan och Årets föreningshjälte

I fjol lanserade Unibet kampanjen Årets fan, med syftet att hylla alla de fans som står upp för sitt lag eller sin idrottsidol i vått och torrt på ett schyst sätt. Projektet blev en succé och nu återupptar man kampanjen. Nytt för i år är att Unibet även söker efter Årets föreningshjälte.

– Genom Årets fan fick vi lära känna ett gäng härliga människor som gör allt och lite till för sina favoritlag och idrottsidoler. Men det behövs fler sköna supporterhistorier därför känns det gött att ta upp jakten och få chansen att hylla ännu fler fans, säger Glenn Hysén, fotbollslegendar och juryordförande för Årets fan.

Syftet med initiativet Årets fan är att lyfta fram alla de runtom i supportersverige som representerar ett schyst supporterskap. I år utökas initiativet Årets fan med Årets föreningshjälte, som syftar till att hylla de som jobbar ideellt i det tysta och får Sveriges föreningsliv att gå runt.

– När vi lanserade Årets fan kände vi att det var ett efterlängtat initiativ och genom kampanjen skapade vi en plattform för att få ut fansens unika storys. Det känns riktigt kul att sätta igång med arbetet att vaska fram Årets fan och Årets föreningshjälte 2015, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Nomineringsprocessen till Årets fan och Årets föreningshjälte sker i sociala medier via en kampanjsajt på Unibets Facebooksida där vem som helst kan anmäla sig själv eller någon som man anser är värdig att bli Årets Fan och/eller Årets föreningshjälte. Årets fan och Årets föreningshjälte tilldelas 10 000 kr vardera till sig själv och 20 000 kr till föreningen.

Finalisterna och vinnaren utses av en jury bestående av fjolårets vinnare av Årets fan – Anders ”Bussis” Carlsten, Unibets ambassadörer Anna Haag, Emil Jönsson, Lisa Nordén, Tomas Brolin, Alexander Gustafsson, Victor Hedman samt Jonas Nilsson, pressansvarig och projektledare för Årets fan på Unibet. Juryns ordförande är Glenn Hysén.

Årets fan:
Utmärkelsen Årets fan tilldelas den/de som under året utmärkt sig för sitt engagemang och sitt stöd för ett lag eller en utövare. Årets fan ska ha visat exceptionellt engagemang i en positiv anda, svarat för en sund läktarkultur och följt föremålet för sitt supporterskap i vått och torrt, i framgång såväl som i motgång.

Årets föreningshjälte:
Utmärkelsen Årets föreningshjälte tilldelas den/de som under sportåret, eller under en längre tid, gjort någonting extra för sin klubb/förening och dess medlemmar. Årets föreningshjälte möjliggör och levandegör idrott över hela landet och får Sveriges föreningsliv att gå runt.

Gå till Start