Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Ny spelmarknadsutredning på gång

Civilminister Ardalan Shekarabi bjuder in alla partier utom Sverigedemokraterna till samtal om hur utländska spelbolag ska få etablera sig i Sverige. Det berättade han i en längre intervju gjord av SR:s Bengt Hansell som du hittar via spelaren nedan.

Civilministern sa bland annat:

– Det är nödvändigt att ta fram ett system där spelare som är i riskzonen får möjlighet att stänga ut sig från hela spelmarknaden. Genom en anmälan så ska man då frivilligt stänga ut sig från alla aktörer som verkar här i landet. Det är en viktig åtgärd för att ge det skydd som behövs till de som spelar och är i riskzonen för att hamna i missbruksproblem, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

En utredning för hur den nya spelmarknaden ska se ut ska nu tillsättas och finansieras utifrån Regeringens budget.

Hela artikeln här.

Gå till Start