Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Här är segrarna i Tips-SM 2015

Tips-SM avgjordes på Friends Arena när 26 av Sveriges bästa Stryktippare gjorde upp om mästartitlar och prispengar.

– Detta var omtumlande! Jag hade inte förväntat mig att vinna. Jag har deltagit i Tips-SM under alla 19 år och vet hur svårt det är. I år gick det hela vägen. Vilken otrolig känsla, säger Sveriges bästa tippare Per Johansson.

Bäst i lagtävlingen blev Heman Hunters från Sundsvall och svensk mästare individuellt blev alltså Per Johansson, 59 år, från Alingsås, en riktig Stryktipsveteran.

– Det här känns hur bra som helst. Tre omgångar in i SM gick allt åt skogen. Men vi skärpte oss och i sista omgången klättrade vi från plats 150 till 9 och säkrade finalplatsen. Nu ska vi hem och fira! berättar lagkaptenen för Heman Hunters Joakim Axelson

I årets Tips-SM, som blev det 19:e i raden, tävlade 82 666 tippare och 3 379 lag. Det är den bästa siffran sedan rekordåret 2002. Under fredagen samlades de 13 lag och 13 individuella tippare som under sex stryktipsomgångar samlat på sig flest poäng för att i en kunskapstävling göra upp om mästartitlar och prispengar. Att vinna Tips-SM innebär 250 000 kronor och en resa till premiären av Premier League.

Vinnarna

Lag Heman Hunters är arbetskompisar från Sundsvall och består av lagkaptenen Joakim Axelson, Patrik Lundberg, Niklas Fahlman, Niklas Edin och Mikael Törmö. Till finalen kom de som nionde bästa laget.

Vinnaren i den individuella klassen blev Per Johansson från Alingsås, som spelat Stryktipset i över 40 år och deltagit i samtliga Tips-SM. Till finalen kom han som fjärde bästa tipparen.

Resultat Tips-SM 2015

Lag                                                                                 Individuell

Heman Hunters
Sundsvall
1
Per Johansson
Alingsås
2
Dobbelgänget
Pajala
2
Tommy Blomberg
Tullinge
3
Ducktales
Brunflo
3
Sonnie Knutsson
Uppsala
4
Varberg Finest
Varberg
4
Hans Bornfalk
Hägersten
5
Tipshajarna
Stockholm
5
Jonas Friman
Lidingö

Prm här.

Gå till Start