Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Bingolotto tillbaka till TV4

I höst gör Bingolotto återigen entré i TV4 efter en sjuårig sejour i systerkanalen Sjuan. När det klassiska programmet väl tar plats i TV4-tablån igen är det en välbekant miljö som tittarna möts av med Ingvar Oldsberg som programledare och en färgsprakande Göteborgsstudio fylld av bingospel, livemusik och kända gäster.

Bingolotto hade premiär i TV4 den 19 oktober 1991 med Göteborgssonen Leif “Loket” Olssonsom programledare. Programmet har genom åren skrivit tv-historia och är ett av TV4:s mest framgångsrika någonsin. 2008 välkomnade Sjuan det klassiska bingoprogrammet till sig, men i höst tar alltså Bingolotto återigen plats i TV4:s tablå. Kanalen där allt började för 24 år sedan. Programledaren sedan 2014, Ingvar Oldsberg, hänger självfallet med.

– Jag välkomnar med öppen famn Bingolotto tillbaka till TV4. Programmet är som en kär gammal vän och det känns härligt att återigen få bjuda TV4-tittarna på den här fantastiska trotjänaren. Med Ingvar bakom rodret har programmet alla förutsättningar att nå nya höjder, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4.

Bingolotto fortsätter i vanlig ordning att stödja svenskt föreningsliv och samtidigt bjuda på förstklassig underhållning i kombination med rafflande bingospel – direkt från studion i Göteborg.

– Att Bingolotto nu återvänder till TV4 kommer glädja många av våra spelare som de senaste åren endast kunnat spela Bingolotto vid ett fåtal tillfällen per år då man inte haft tillgång till Sjuan. Vi är övertygade att många nya spelare kommer ta chansen att spela till glädje för sig själva och inte minst till glädje för Sveriges Föreningsliv dit allt överskott från Bingolotto går, till gagn för alla ungdomar, säger Hans Sahlin, vd Folkspel.

Kanalbytet från Sjuan till TV4 sker i samband med säsongsstarten i augusti.

Gå till Start