Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Fler på 13 rätt ger stark påfart till Tips-SM 2015

Tips-SM är året höjdpunkt för alla Stryktips- och fotbollsfantaster. Tävlingen sträcker sig år 2015 över sex Stryktipsomgångar där bästa lag och individuella tippare slåss om mästartitlar och prispengar, varav förstapriset är 250 000 kronor och resa till Premier Leaguepremiären.

Rekordomsättning på Stryktipset
Med en miljardomsättning och över 3,5 miljoner vinnande rader förra året varav 12 600 rader hade 13 rätt, är Stryktipset med sin 80-åriga historia Sveriges populäraste sportspel. Det nya året fick även en smakstart när omsättning och jackpot slog historiskt rekord redan i femte omgången. Det ger en stark påfart inför årets Tips-SM.

– Stryktipset är mycket populärt och Tips-SM är för många årets höjdpunkt. Med fler på 13 rätt och rekordomsättning talar allt för ett mycket spännande mästerskap. Senast i förra omgången spelades ett 64-raderssystem, inlämnat i Ystad, hem en miljonvinst, säger Monica Sandström Kommunikationsansvarig Tipsspelen på Svenska Spel.

Liverpoolfantast från Umeå bräckte The Guardian
För att bli svensk mästare gäller det inte bara att tippa flest rätt, eftersom finalen avgörs med ett kunskapsmoment. Även i år skedde uppvärmningen med hjälp av Tipsskoleprovet där deltagarna utmanades med frågor skrivna av fotbollsredaktörerna på The Guardians med Marcus Christenson i spetsen, Sebastian Larsson och Putte Ramberg. I år skrevs över 6 500 prov. Bäst blev Oskar Classon från Umeå med resultatet 1,94 av 2.0.

Premier League enklast, FA-Cup svårast
I Tips-SM tippas matcher från Premier League, Championship och FA-Cup. I en undersökning som Svenska Spel tillsammans med SSI genomfört framgår det att FA-Cup tätt följt av Championship är svårast att tippa. Enklast anses matcherna vara i Premier League.

– Lagen i Premier League är mycket populära bland våra tippare, främst Liverpool, Arsenal och Manchester United. Svårast att tippa är matcherna i FA-Cup. De äldre tipparna är tryggare i att tippa Championship, där flera av de klassiska stryktipslagen finns. Tips-SM är främst en lagtävling så blanda generationerna för att få det starkaste laget och gärna med en Burnleysupporter då de hade högst snitt i Tipsskoleprovet, säger Monica Sandström.

Prm här.

Gå till Start