Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Super Bowl: Oddssättarna tror på jämn fajt – och tittarrekord

Snart är det åter dags för en av världens största idrottshändelser, Super Bowl. Regerande mästarna Seattle Seahawks ställs mot New England Patriots och mycket pekar på att det kommer bli en jämn match. Spelbolaget Unibet, som har ett av marknadens största oddsutbud på Super Bowl, håller Seahawks som knapp favorit inför stormötet. Oddsen visar även på att årets final kommer bli den största någonsin och att det tidigare rekordet på 111,5 miljoner tittare kommer att slås.

Seattle Seahawks, som tog sin första Super Bowl seger när man i fjolkörde överDenver Broncos, försvarar sin titel enligt oddsen, men det blir en tajt match. De båda lagen har mötts 16 gånger tidigare och inbördes möten är 8-8. Seattle Seahawks spelas just nu till 1.90 att vinna matchen, medan New England Patriots står i oddset 1.98.

– Allt pekar på att det blir en mycket jämn final där marginalerna kommer bli avgörande. Patriots har dock mer rutin än Seahawks när det gäller Super Bowl-finaler, något vi tror kan spela in. En matchvinnare ser vi i Patriots quarterback Tom Brady som vid vinst skriver in sig i historieböckerna som vinnare av fyra Super Bowls, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Tom Brady att bli matchens MVP (”most valuable player”) spelas till oddset 2.70.

Super Bowl-finalen har ökat i intresse år för år och årets final väntas sätta nytt tittarrekord. Ett spel på att rekordet på 111,5 miljoner tittare kommer att slås ger 1.50 gånger pengarna – jämfört med 2,40 gånger pengarna om det inte sätts nytt rekord.

– Vi tror att trenden från de senaste årens ökade intresse kring Super Bowl håller i sig. Två jämna lag och en förväntad storunderhållning toppat med mastodontreklam i pausen tror vi bidrar till att fler än någonsin tidigare bänkar sig framför TV-apparaterna, säger Jonas Nilsson.

 

 

Gå till Start